HEPATITA - C

Anticorpi HCV

In jos

Anticorpi HCV

Mesaj  joy.division la data de Mar Feb 09, 2010 6:30 pm

Anticorpii HCV:
Sistemul nostru de autoapărare (imun) produce substanţe de apărare, denumite anticorpi. Dacă la analiza sângelui se găsesc anticorpi specifici împotriva unei anumite boli, este aceasta de obicei o dovadă că are loc o infecţie provocată de un anumit virus. Acest principiu este valabil şi în cazul HCV. Anticorpii împotriva HCV apar în mod normal în sânge la 2-6 luni de la data producerii infectării. În cazul pacienţilor bolnavi HIV, a celor care necesită dializă sau după transplaturi, anticorpii pot apare şi mult mai târziu. Uneori există şi rezultate false, care relevă anticorpii, fără ca viruşii să fie prezenţi în corp.

Daca testul Anti-HCV este negativ, probabilitatea să nu fii infectat este foarte mare, dar nu complect exclusă.
Daca testul este pozitiv aceasta înseamnă că: probabil este prezentă o infecţie acută cu virusul Hepatitei C sau o HCV cronică, dar se poate să fie vorba şi de o infecţie cu virus care s-a vindecat de la sine, prin propria forţă a sistemului imun sau să fie vorba de un rezultat fals. (Aproximativ al 15 rezultat Anti-HCV pozitiv este fals pozitiv, mai ales cînd sunt prezente alte boli ca de ex. Reumatismale, autoimune, diabet, cădere a rinichilor sau alte forme de viruşi).

HCV-PCR:
În cazul analizei PCR la hepatita C se relevă direct virusul. Această analiză are marele avantaj că poate releva o infecţie mult mai timpuriu, deja dupa 1-3 săptămâni. Acest lucru este deosebit de important mai ales în cazul transfuziilor de sânge, asfel putându-se exclude un donator infectat, chiar înainte ca la respectiva persoană să apară proprii anticorpi. O altă problemă cu anticorpii HCV este că, în ciuda unei vindecări, ei rămîn pozitivi. Cu ajutorul PCR se poate decide o terapie sau constata o vindecare. Chiar şi la relevarea unei infecţii la sugarii de pînă la un an se poate stabili o infecţie numai cu ajutorul analizei PCR, căci anticorpii nu spun încă nimic. Aceasta înseamnă ca boala a fost luată de la mamă.

Interpretarea HCV-PCR:
- Negativ: o infecţie cu HCV este foarte puţin probabilă. În cazul unei terapii, negativ ne arată o reuşită a terapiei. Unii consideră că trei teste PCR pozitive, la intervale de un an, arată o vindecare definitivă. Mai nou însă, procentul de a rămine vindecat la cei testaţi negativ dupa terapie este considerat a fi de 99%.

- Pozitiv: Pozitiv înseamnă o infecţie actuală, acută sau cronică. În cazul terapiei, arată un insucces sau succes parţial al acesteia. În privinţa vindecării, există şi cazuri în care, deşi PCR este pozitiv, valorile ficatului se normalizează.

Testul cantitativ HCV-PCR (stabilirea incarcăturii virale):
Cu PCR se poate nu numai stabili dacă, dar şi câţi viruşi există în sânge. Aceasta procedură se numeşte testul cantitativ PCR (încărcătura virală). Prin acest test se încearcă evaluarea unui eventual succes terapeutic, controlarea terapiei şi evaluarea gradului de infectare. Pentru diagnoză nu este nevoie de un PCR cantitativ. Mulţi consideră însă o evaluare a încărcăturii virale înainte de începerea terapiei ca având sens.

Stabilirea genotipului HCV: Cu PCR se pot stabili şi diferitele tipuri de viruşi ai Hepatitei C (aşa numiţii genotipi). Şi acest lucru este considerat ca important de a fi stabilit înainte de începerea terapiei.

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum