HEPATITA - C

3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Pagina 3 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Hepatita C forum la data de Mar Apr 27, 2010 10:07 am

Inhibitorul de polimerizare a virusului C, VX-222 a redus nivelurile de virale pe parcursul a trei zile în faza 1b Trial

În coroborare cu o prezentare la Reuniunea Anuală 45 al Asociaţiei Europene pentru Studiul Ficatului (EASL) din Viena, Vertex Pharmaceuticals Incorporated (Nasdaq: VRTX) a anunţat astăzi rezultatele dintr-un studiu clinic de fază 1b experimentale orale hepatitei C virus (HCV) inhibitor polimerazei, VX-222. În studiu, tratamentul cu VX-222 pentru trei zile a fost bine tolerat, cu toate că evenimentele adverse sunt uşoare până la moderate ca severitate. Administrarea cu VX-222 timp de trei zile a condus la o reducere mai mare de 3
log10 a ARN VHC în toate cele patru grupuri de administrare. Nu au existat evenimente adverse grave sau întreruperea tratamentului în faza 1b. Rezultatele de la acest studiu sunt aşteptate de a se finaliza în al doilea trimestru din 2010. Vertex îşi păstrează drepturile la nivel mondial pentru VX-222.
"In aceasta fază 1b studiu clinic, tratamentul cu VX-222 timp de trei zile a dus la o reducere a încărcăturii virale în toate grupurile de doză studiate", a declarat Maribel Rodriguez Torres, MD, director medical al Fundacion de investigación de Diego în Puerto Rico . "Acest proces a fost conceput în primul rând pentru a obţine informaţii importante privind siguranţa şi cinetica virală pentru a permite dezvoltarea continuă a VX-222, ca parte a tratamentului asociat pentru VHC. Mă bucur că eforturile suplimentare de dezvoltare pentru VX-222 sunt avansate,
inclusiv primul proces pentru a evalua un tratament de două medicamente VX-222 în asociere cu inhibitorul de protează telaprevir."
"Aceste rezultate privind siguranţa şi eficacitatea timpurie susţine evaluarea VX-222, ca parte a tratamentului combinat nou pentru VHC, inclusiv prima fază a procesului clinic de evaluare a mai multe regimuri telaprevir/VX-222 combinate, "a declarat Robert Kauffman, MD, Ph.D., Senior Vice President, Clinic de Dezvoltare şi Chief Medical Officer al Vertex Pharmaceuticals. "Cu VX-222, credem că avem o ocazie unică de a extinde angajamentul nostru de a îmbunătăţi îngrijirea pacientului în hepatita C şi de a consolida poziţia noastră de lider în dezvoltarea de noi terapii antivirale orientate în mod special pentru tratamentul hepatitei C."

Procesul de proiectare
Rezultatele clinicem a anunţat astăzi, sunt din faza 1b porţiunea virală cinetică (partea A) şi a unui 1b/2a faza a doua studiu clinic a VX-222. Acest studiu double-blind, randomizat, controlat cu placebo, doza variind de studiu clinic de fază Ib a fost conceput pentru a evalua siguranţa, tolerabilitatea, farmacocinetica şi efectul asupra cineticii virale de patru doze de
VX-222, inclusiv doze de 250 mg la fiecare 12 ore (BID ), 500 mg BID, 750 mg BID, şi 1500 mg o dată pe zi (zilnic), sau placebo. Pacienţii au avut apoi opţiunea de a primi tratament cu interferon pegylat (PEG-IFN) si ribavirină (RBV) timp de până la 48 de săptămâni.
32 de pacienţi netrataţi anterior cu genotipul VHC cronică o infecţie au fost înrolaţi în studiu, inclusiv 6 din fiecare grup de pacienţi care au primit doza de 250 mg BID VX-222, de 500 mg de VX-222 BID, 750 mg de VX-222 BID şi 1.500 mg de VX-222/zi . 2 pacienţi au primit placebo la fiecare dintre cele 4 grupuri de administrare, pentru un total de 8 pacienţi care au primit placebo. Partea A din studiu a fost efectuat la 10 centre în Statele Unite, Canada şi Argentina. Dintre pacienţii înrolaţi în studiu, 24 pacienţi au avut infecţia cu VHC genotipul 1a şi 8 pacienţi au avut cu VHC genotipul 1b. 6 dintre pacienţii înrolaţi în studiu au fost afro-americani, 25 au fost caucazieni şi unul a fost indian din America / Alaska.

Rezultate cinetice virale Tratamentul cu VX-222 a dus la reduceri medii plasmatice de ARN VHC mai mare de 3 log10 în grupuri de 4 doze VX-222. În plus, un răspuns la creşterea dozei a fost observată în toate grupurile, cu rezultatele la 500 mg, 750 mg şi 1500 mg fiind foarte similare. Valoarea medie a ARN VHC realizat după trei zile de administrare BID cu 250 mg, 500 mg BID şi de 750 mg BID a VX-222 a fost de 3,1 log10 (interval: 2.0 - 4.2), 3.4 log 10 (interval: 3.2 - 3.6), şi 3.2 log 10 (interval: 2.3 - 3.9), respectiv. Valoarea medie a ARN VHC realizat după trei zile de administrare cu 1.500 de mg zilnic al VX-222 a fost de 3,4 log10 (interval: 3.1 - 3.9). La pacienţii cărora li s-a administrat placebo, nici un declin notabil în ARN VHC nu a fost realizat. Scăderi similare virale au fost observate la pacienţii infectaţi cu genotipul 1a şi 1b.
Rezultatele din partea A din acest studiu sunt în concordanţă cu constatările efectuate anterior dintr-un studiu de trei zile, cu 5 pacienţi, studiu de cinetică virală a VX-222 dozat la 750 mg BID.
Partea B din studiul va evalua 12 săptămâni de VX-222 trataţi în asociere cu interferon pegylat-şi ribavirină la pacienţii netrataţi anterior VHC. Partea B a acestui studiu este aşteptat să înceapă din al doilea trimestru.

Rezultate de siguranţă şi tolerabilitate
Placebo sau VX-222 au fost bine tolerate pentru toate cele patru grupuri de doze, evenimente adverse grave sau severe nu au fost raportate şi nu a avut loc întreruperea tratamentului. Toate evenimentele adverse raportate după administrarea de placebo sau VX-222 au fost uşoare sau moderate. Frecvent raportate au fost evenimente adverse care apar la cel puţin doi pacienţi pe grup de doză: diareea , dureri de cap , greaţă, astenie şi febră .

Planuri de dezvoltare clinică
Datele din acest studiu de fază 1b clinică susţine evaluarea clinică a VX-222, ca parte a tratamentului nou pentru tratarea infecţiei VHC şi a furnizat informaţii pentru alegerea dozei VX-222. În plus, Vertex a finalizat recent un studiu de Faza 1 pentru telaprevir şi VX-222 conceput pentru a evalua siguranţa, tolerabilitatea şi interacţiunea medicamentoasă a telaprevir şi VX-222, pe 20 de voluntari sănătoşi, care sprijină, de asemenea, evaluarea telaprevir-VX-222, pe bază de combinaţie.
În martie 2010, Vertex a anuntat planurile de a iniţia primul proces de evaluare clinică VX-222 în asociere cu telaprevir. Procesul va evalua siguranţa şi susţine ratele de răspuns viral cu mai multe tratamente de 12 săptămâni combinate telaprevir/VX-222-based, inclusiv 2 tratamente telaprevir şi VX-222. Vertex aşteaptă pentru a finaliza înscrierea în acest studiu, în al doilea trimestru din 2010 şi se aşteaptă date clinice intermediare din acest studiu în a doua jumătate a anului 2010.

sursa: http://www.medicalnewstoday.com/articles/185729.php

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Hepatita C forum la data de Mar Apr 27, 2010 10:52 am

Noul inhibitor de proteaza pentru hepatita C obtine o rata ‚de vindecare’ de 80% la pacientii cu infectie genotipul 1

O cura de terapie combinata pentru hepatita C (HVC) care include inhibitorul de proteaza VHC experimental telaprevir (VX-950) a produs un raspuns virusologic sustinut (RVS) la peste 80% dintre pacientii mono-infectati cu VHC (virusul hepatitei C) genotipul 1, naivi de tratament.
Un alt studiu a gasit rate similare obtinute de un alt inhibitor de proteaza, boceprevir. Descoperirile au fost anuntate la intalnirea Asociatiei Americane pentru Studierea Bolii Hepatice (AASLD – American Association for the Study of Liver Disease) tinuta in Boston, SUA.
Aceasta rata de raspuns este cu cel putin 30% mai mare decat cele mai bune rate ale RVS obtinute in trialuri la care au participat pacienti cu mono-infectie genotipul 1 tratati cu schema standard formata din interferon pegylat si ribavirina. 82% dintre pacienti au obtinut un RVS in 24 saptamani (12 saptamani pe telaprevir plus interferon/ribavirina si 12 doar pe interferon/ribavirina), in moment ce tratamentul pentru genotipul 1 dureaza 48 saptamani.
RVS, care este privit ca un echivalent pentru vindecare, este definit ca lipsa detectarii virusului hepatitei C in sange dupa sase luni de la incheierea tratamentului.
Rezultatele au fost mai bune decat cele obtinute in studiile PROVE anterioare despre telaprevir, in care ratele RVS de aproximativ 70% au fost atinse in comparatie cu o rata de sub 50% la pacientii care luau placebo.
Rezultatele finale ale studiului actual, VX950-C208, au fost anuntate intr-un comunicat de presa realizat de cele doua companii care produc medicamentul, Tibotec si Vertex, cu scopul de a acompania prezentarea de la conferinta. Acest studiu a avut patru diferente fata de studiul PROVE:

  • Nu a existat o ramura controlata placebo: toti pacientii au luat telaprevir;
  • Jumatate dintre pacienti au luat interferon-alfa-2a pegylat (Pegasys) si jumatate au luat interferon-alfa-2b pegylat (PegIntron);
  • Jumatate dintre pacienti au luat 750 mg de telaprevir de trei ori pe zi, la fel ca in studiile PROVE, in timp ce jumatate au luat 1250 mg de doua ori pe zi;
  • Daca pacientii au obtinut o incarcatura virala nedetectabila pana la saptamana patru si au mentinut-o pana la saptamana 20, li s-a permis sa opreasca tratamentul la saptamana 24. Cei 18% dintre pacienti care au reprezentat exceptii de la acest lucru au continuat tratamentul pana la saptamana 48.
85% dintre pacientii care au luat telaprevir de trei ori pe zi plus Pegasys au obtinut un RVS, si 82,5% dintre aceia care au luat telaprevir de doua ori pe zi.
La persoanele care au luat PegIntron, un RVS a fost obtinut la 81% dintre aceia pe telaprevir de trei ori pe zi, si 82,1% de doua ori pe zi. Aceste diferente nu au fost semnificative din punct de vedere statistic. In mod interesant, la saptamana 12 au parut a fi diferente intre rezultate, 93% dintre aceia cu telaprevir de trei ori pe zi avand VHC nedetectabil si 84% dintre aceia cu telaprevir de doua
ori pe zi. In ceea ce priveste efectele secundare, in comunicatul de presa care a acompaniat rezultatele trialului s-a mentionat ca „efectele adverse au fost asemanatoare cu acelea observate in celelalte trialuri cu telaprevir.” Singurele cifre oferite au fost pentru „evenimente adverse importante care au dus la intreruperea permanenta a tuturor medicamentelor,” ceea ce reprezinta o definitie foarte restrictiva. Trei la suta au intrerupt studiul din cauza eruptiilor cutanate, in urma acestui criteriu, si 2% din cauza anemiei. In trialurile PROVE 1 si 2, 21% respectiv 12% dintre pacientii pe telaprevir au intrerupt terapia, in comparatie cu 11% si 7% dintre cei cu placebo. Principalul efect secundar al telaprevirului este eruptia cutanata, care a fost clasificata ca fiind ‚severa’ la 7% respectiv 15% dintre pacientii din PROVE 1 si 2.
Ultimele cifre pentru progresul viral nu au fost specificate. Cifrele interimare oferite in rezumat au aratat ca noua pacienti (5,6%) au intampinat o scadere initiala dupa care au avut un recul al VHC pana la saptamana 12 si ca toti noua au avut mutatii aparute din cauza rezistentei la telaprevir.
La conferinta AASLD s-a discutat despre mai multe alte stiri referitoare la medicamentele pentru hepatita C. De asemenea au fost prezentate rezultatele PROVE 3, un trial despre telaprevir la pacientii
la care esuase in trecut terapia pentru hepatita C. In acest trial, aproape 40% dintre pacientii care esuasera in trecut in a raspunde la interferon pegylat/ribavirina si aproape 70% care raspunsesera insa care au avut recaderi au obtinut un RVS in 24 saptamani de tratament, in timp ce 76% dintre aceia cu recadere au avut un RVS in 48 saptamani.

Un studiu despre boceprevir, medicament al companiei Schering-Plough, primul inhibitor de proteaza pentru hepatita C investigat, a descoperit rate ale RVS de 82% la pacientii cu genotip 1 care aveau o incarcatura virala nedetectabila la saptamana patru si 79% la aceia care nu o obtinusera la saptamana patru, insa au avut-o la saptamana 16. Un al doilea studiu despre boceprevir a gasit o rata a RVS de 55% in randul pacientilor care esuasera in trecut in a raspunde la interferon pegylat/ribavirina. In aceste studii, interferon pegylat/ribavirina s-au administrat timp de patru saptamani, apoi s-a adaugat boceprevir pentru 24 saptamani (la pacientii naivi) si 44 saptamani (la non-responderi).

References
Marcellin P et al. Virological analysis of patients receiving telaprevir administered q8h or q12h with peginterferon-alfa-2a or –alfa-2b and ribavirin in treatment-naïve patients with genotype 1 hepatitis C: study C208. AASLD Conference, Boston, abstract 194. 2009.
McHutchison JG et al. PROVE3 Final Results and 1-Year Durability of SVR with Telaprevir-Based Regimen in Hepatitis C Genotype 1-Infected Patients with Prior Non-response, Viral Breakthrough or Relapse to Peginterferon-Alfa-2a/b and Ribavirin Therapy. AASLD Conference, Boston, abstract 66. 2009.
Kwo PY et al. Response-Guided Therapy (RGT) for Boceprevir (Boc) Combination Treatment? – Results from HCV SPRINT-1. AASLD Conference, Boston, abstract 1582. 2009.
Kwo PY et al. High Sustained Virologic Response (SVR) in Genotype 1 (G1) Null Responders to Peg-Interfeon alfa-2b (P) plus Ribavirin (R) When Treated with Boceprevir (Boc) Combination Therapy. AASLD Conference, Boston, abstract 62. 2009.

Translation by
Dr George Gorgota, Asociatia SENS POZITIV

sursa: http://www.aidsmap.com/ro/news/89B8F879-0FDF-426C-ABF1-5AAA2DA057A1.asp

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  claudiupop la data de Sam Mai 08, 2010 6:29 pm

Un nou articol despre telaprevir . Articolul scoate in evidenta faptul ca in urma telaprevirului virussul dezvolta rezistenta mai mult decat la orice antiviral cunoscut Asta inseamna ca cei sa zicem 20% care nu reusesc sa invinga virusul cu tripla terapie vor avea un mutant ff. rezistent greu de invins. Solutia ptr cei care nu vor reusi nici cu telaprevir va fi probabil un cochtail cu PI protease inhibitori noua generatie de antivirale ce vor aparea in cativa ani


Cu ocazia asta am aflat si numarul de virusi care se nasc zilnic ! 1 trilion de virioni Adica 1000 de miliarde pe zi .Va imaginati de capacitate mutagena si ce combinatii poate dezvolta un "iepuroi" din asta. 1000 de miliarde de "cuburi Rubik" se rotesc si isi cauta combinatia perfecta ptr a scapa de noua agresiune a mediului reprezentata de acest antiviral . Nicaieri nu se confirma Darwin mai frumos . Pacat ca pe pielea noastra Crying or Very sad

Hepatitis C copies itself so quickly that the typical patient makes about 1 trillion viral particles a day, Perelson said. With each new copy, there’s a chance of a genetic mutation and some of these mutations make the virus resistant to drugs.Raportat la viremiile noastre de zeci , sute de mii si milioane inseamna ca munceste ceva sistemul nostru imun Smile Nu-i de mirare ca uneori suntem obositi Smile

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601124&sid=aDswwP6hB6CQ

_________________
diag-ian 2008 ,trat-mai 2009 ,TGP 100-240,TGO 50-100 , GGT 35
vir 63000 , A2F2, nedetectabil luna a 3-a,TGP(0)-95,TGP(1)-81,TGP(2)-67,TGP(3)-41,TGP 8- 54 ,TGP (9) - 58 ,TGP(10)- 46 , TGO 44-37 , GGT 35-29 ,hemoglobina -11,7-11,9,trombocite 170-240.000 ,leucocite 2100-3000 ,neutropenie severa -neutrofile 400(?)-1100.Fe,tiroida,tigliceride,colesterol, bilirubina in limite normale. Dupa trat. la 3 saptamini TGP 18 ,TGO 24 ,GGT 21, Hg 12.3 leucocite 2700 . neutrofile 1100,bilirubina normala
Dupa 6 luni rezultatul testului calitativ este negativ adica SVR . TGP 16 GGT 17 sangele in limitele normale
avatar
claudiupop
Admin

Fibroza : A2F2
masculin Numarul mesajelor : 664
Data de inscriere : 11/11/2009
Varsta : 47
Localizare : in fata monitorului
Stare de spirit : ...

Sus In jos

Vitamina D creste sansele de obtinere a SVR

Mesaj  joy.division la data de Mar Mai 18, 2010 6:57 am

Suplimentele de Vitamina D cresc sansele de raspuns la tratamentul cu interferon si ribavirina, respectiv de obtinere a SVR, se arata intr-un studiu efectuat in Israel si prezentat la a 45 intalnire anuala al Asociatiei Europene pt Studiul Ficatului.
In acelasi timp, s-a remarcat o asociere intre nivelul scazut de vitamina D din organism si gradul mai mare de fibrozare al ficatul, precum si cu un raspuns mai slab la tratament.

Articolul in engleza aici:

http://www.hivandhepatitis.com/2010_conference/easl/docs/0518_2010_b.html

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  claudiupop la data de Sam Iun 05, 2010 3:14 pm

In sfarsit un responsabil/presedintele de la compania Vertex a publicat un raport despre Telaprevir pe 3 iunie 2010 Raportul este destinat ptr cercurile de afaceri si mediile de afaceri si nu are un caracter medical
(de obicei astea sunt mai pompieristice si mai optimiste)
Concluziile sunt cam urmatoarele

Costul tratamentului 70.000 $

90% sansa de SVR daca nedetecrabilul este obtinut in 4 saptamini de la inceputul tartamentului si o medie de 75 % SVR ptr o trerapie de 6 luni


Noile terapii fara peginterferon/ribivarina probabil in 2015/2016


Event Title:
Sanford C. Bernstein Strategic Decisions 2010 Conference
Thursday, June 3, 2010 at 9:00 a.m. EDT

Notes made from listening to conference audio: Hectorsf

Talk given by Vertex Chairman & CEO Matthew Emmens.

Background:
The ADVANCE study - Phase 3 telaprevir Clinical Development: In October 2008, Vertex completed enrollment in ADVANCE, the first Phase 3 clinical trial of telaprevir. ADVANCE is an international 3-arm pivotal trial evaluating two 24-week telaprevir-based treatment regimens in approximately 1,050 treatment-naïve genotype 1 HCV patients.
Completed at end of May 2010. Data will be available. In 4 weeks, 90% chance knowing if patient will achieve SRV. 75% SVR for 6 months duration.

The ILLUMINATE study - Phase 3 telaprevir Clinical Development: In January 2009, Vertex completed enrollment in the global 2-arm ILLUMINATE trial that will include evaluation of 24-week and 48-week telaprevir-based regimens in genotype 1 treatment-naïve HCV patients. The ILLUMINATE trial enrolled approximately 500 patients.

The REALIZE study - Phase 3 telaprevir Clinical Development: In February 2009, Vertex and its collaborator, Tibotec, completed enrollment of REALIZE, a pivotal Phase 3 clinical trial of telaprevir–based treatment regimens for patients with genotype 1 HCV infection who failed to achieve SVR with prior therapy with pegylated-interferon and ribavirin. The REALIZE trial enrolleded approximately 650 patients.
3rd quarter 2010 results will be available.

HCV info and potential Telaprevir market

4 million HCV infected in EU
3.3 million HCV infected in US
1 million diagnosed
2.3 undiagnosed
Most people with HCV don’t know they have HCV
300,000 treatment failure patients
40,000-55,000 undergo treatment each year. Vertex Telaprevir production and sales force can treat to 3 times number of patients being treated now, yearly.

Vertex is hiring sales force of 100 now for 2011 release. Vertex will focus on major city specialists.

Cost/pricing of Telaprevir:
$70,000 cost for current SOC treatment
Product Advantage: Double cure rate in half the time
Chairman & CEO of Vertex said price of Telaprevir “comforting and significant”. Could be Blockbuster drug – a drug with annual sales of at least $1 billion
Breakthrough medicines in Europe can be priced more than U.S.

Healthcare Reform will help Telaprevir due to focus on preventative medicine and need to cut costs. HCV treatment vs. advanced liver disease.
Vertex working on Bill in Congress to have routine HCV screening for people over 50 years old. Vertex working with Black Caucus on the issue of undiagnosed HCV. Working with local officials, churches to have more awareness of HCV in 25 major cities and minority communities. This will take 2-3 years to implement. Will not be an advantage when Telaprevir is released.

Next treatment major step: 2015-2016 STAT-C combos available (no more peg-INF & Ribavirin)
avatar
claudiupop
Admin

Fibroza : A2F2
masculin Numarul mesajelor : 664
Data de inscriere : 11/11/2009
Varsta : 47
Localizare : in fata monitorului
Stare de spirit : ...

Sus In jos

Viriemia la 3 luni de la finalizarea tratamentului

Mesaj  joy.division la data de Vin Iun 11, 2010 7:18 am

Un studiu efectuat in Franta a aratat ca viriemia efectuata dupa 3 luni de la finalizarea tratamentului este la fel de relevanta , pentru stabilirea raspunsului la tratament , ca si cea efectuata la 6 luni. Astfel , din 409 de persoane care au fost nedetectabili la 3 luni de la terminarea tratamentului , doar o persoana a facut relaps ,pana la viriemia efectuata la 6 luni, fata de 164 care au recazut pana la 3 luni.
Asta inseamna ca in perioada 3 luni - 6 luni doar 2,5 la mie au facut relaps, o cifra comparabila cu cifra de 1 la mie a persoanelor care fac relaps dupa ce sunt nedetectabile la 6 luni.
Mai multe informatii..... aici:
http://www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2010/0611_2010_a.html

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  claudiupop la data de Mar Iun 15, 2010 6:55 pm

In cativa ani poate ca vom umbla cu ficat artificial (sper sa nu coste 1 milion de dolari bucata).

http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-7431643-primul-ficat-artificial-creat-laborator-ajutorul-celulelor-stem.htm

_________________
diag-ian 2008 ,trat-mai 2009 ,TGP 100-240,TGO 50-100 , GGT 35
vir 63000 , A2F2, nedetectabil luna a 3-a,TGP(0)-95,TGP(1)-81,TGP(2)-67,TGP(3)-41,TGP 8- 54 ,TGP (9) - 58 ,TGP(10)- 46 , TGO 44-37 , GGT 35-29 ,hemoglobina -11,7-11,9,trombocite 170-240.000 ,leucocite 2100-3000 ,neutropenie severa -neutrofile 400(?)-1100.Fe,tiroida,tigliceride,colesterol, bilirubina in limite normale. Dupa trat. la 3 saptamini TGP 18 ,TGO 24 ,GGT 21, Hg 12.3 leucocite 2700 . neutrofile 1100,bilirubina normala
Dupa 6 luni rezultatul testului calitativ este negativ adica SVR . TGP 16 GGT 17 sangele in limitele normale
avatar
claudiupop
Admin

Fibroza : A2F2
masculin Numarul mesajelor : 664
Data de inscriere : 11/11/2009
Varsta : 47
Localizare : in fata monitorului
Stare de spirit : ...

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Mier Iun 16, 2010 8:53 pm

CDC (Centrul de Control al bolilor, organism guvernamental in USA) a raportat o crestere a cazurilor de cancer hepatic , in perioada 2001-2006 de la 2.7 cazuri la 100.000 de locuitori in 2001 , la 3.2 in 2006, majoritatea cazutilor datorandu-se hepatitelor virale B si C.

Mai multe .....
AICI

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Hepatita C forum la data de Dum Iul 04, 2010 12:38 pm

aici un tabel cu medicamentele aflate in testare si fazele de testare.

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Test rapid de detectare al anticorpilor anti HCV

Mesaj  joy.division la data de Lun Iul 05, 2010 8:10 am

FDA (Food and drugs administration) a aprobat primul test si aparat de testare rapida al anticorpilor antiHCV . Testul ofera rezultatele in 20 de minute, fara a necesita un laborator de analiza si se efectueaza asupra unei picaturi de sange scoase din deget sau asupra unei mostre de saliva.
Mai multe AICI

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Tratarea pacientilor cu ciroza compensata

Mesaj  joy.division la data de Lun Iul 05, 2010 8:19 am

cu interferon si ribavirina s-a dovedit, pe termen mediu, a fi mai ieftina decat netratarea acestora.

AICI
gasesti mai multe amanunte.


Ultima editare efectuata de catre joy.division in Lun Iul 05, 2010 8:47 pm, editata de 1 ori

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Lun Iul 05, 2010 8:44 pm

Medicamentele pt imbunatatirea hemoleucogramei( neupogen, eritropoetina etc) administrate pe perioada tratamentului , cresc sansele de obtinere a SVR , intrucat permit administratea tratamentului cu interferon si ribavirina , pana la capat.
Amanunte
AICI


Ultima editare efectuata de catre joy.division in Lun Iul 05, 2010 9:09 pm, editata de 1 ori

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Hepatita C forum la data de Dum Iul 11, 2010 1:03 pm

Pentru cei interesati de studii clinicaltrial.gov

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Mar Iul 13, 2010 6:29 am

Un studiu care arata ca previziunea de obtinere a SVR se poate face inca din saptamana a 8-a de tratament , nemaifiind nevoie sa se astepte saptamana a 12-a pt acest lucru.
Acest studiu este important pt ei care au efecte adverse puternice al tratamentului, scutindu-i de chinul a inca o luna de tratament pt cazul in care sunt in mod evident non-responderi.
Amanunte AICI

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  hajnikity la data de Mar Iul 27, 2010 9:05 pm

Recompensă de lucru privind extinderea tratamentului hepatitei C şi de reducere a recidivei în transplant

Recompensarea de munca Virgen del Rocío pe tratament antiviral şi reducerea de recidivă în transplant
Societatea andaluza de Transplant de organe şi ţesuturi a acordat său de lucru în ultima conferinţă regională, condusă de Juan Manuel hepatologists Pascasio şi José Manuel Sousa, pe de o boala digestiva Unitatea de Universitario Spitalul Virgen del Rocío, care se referă extinderea de tratament antivirale cu scăderea recidive la pacienţii cu transplant. Mai exact, acest studiu relevă faptul că tratamentul prelungit antivirale pentru 72 săptămâni reduce recidivă la pacienţii cu transplant hepatic şi îmbunătăţeşte răspunsul imun la virusul hepatitei C. Acesta este un studiu observaţional, care arată că, după follow-up (între lunile ianuarie 2004 şi mai 2009) din 46 pacienţi cu virusul hepatitei C recurentă după transplant hepatic, rezultatele răspunsului virusologic susţinut, şi anume vindecarea infecţiei cu virus hepatitic C a transplantului de ficat, pentru a îmbunătăţi în mod semnificativ cu tratamentul antiviral atunci când prelungit timp de 72 de săptămâni. Acest tratament, cu interferon pegilat si ribavirina, se prelungeşte până la 72 săptămâni, comparativ cu 48 săptămâni este considerat durata standard la pacienţii care nu primesc un raspuns virusologic rapid. Astfel, echipa de cercetare de Hepatologie, Patologie şi Transplant Hepatic, care medicii au participat, de asemenea Francisco Gavilan, Maria Teresa Ferrer, Manuel Sayago, José María Alamo şi Miguel Angel Gomez, arată că recidive sunt reduse dintre aceşti pacienţi la 8 la sută, comparativ cu 30-35 la sută văzut cu tratamente durată mai scurtă. În date agregate, rezultatele ne permit să vorbesc despre un procent de răspuns virusologic susţinut 61, zece puncte procentuale peste seriile publicate cu cele mai bune pe plan internaţional. "Am studiat pacienţi au fost în mare parte pacienţi cu hepatită cronică cu prognostic rezervat, 60 la sută cu fibroză avansată şi 75 la sută din genotipul 1 de răspuns la tratament antiviral mai sărace", a declarat dr. ceea ce priveşte Pascasio, observând că "prin urmare, am vrut să împărtăşiţi datele noastre cu alte grupuri de lucru în ficat, atât în Andaluzia, ca şi în restul Spaniei şi a Europei."
Noi studii clinice multicentrice
De asemenea, Societatea Spaniola de transplant hepatic a fost de acord să fie promotorul unui studiu clinic multicentric, care va conduce aceeaşi Virgen del Rocio spital pentru a confirma aceste rezultate, comparând răspuns virusologic comparativ cu tratamentul standard prelungit. Tratamentul antiviral al virusului hepatitei C recurente hepatice după un tratament nu fără complicaţii, care solicită suspendarea timpurie până la 25 la sută din cazuri. "Efectele secundare apar de diferite de complexitate şi este, în general prost tolerată de pacienţi, limitând eficienţa acestui tratament de droguri", a continuat doctorul, care a spus că gestionarea propus de echipa de la Sevilla este agresiv, dar eficient. Este vorba de a oferi cele mai mari doze posibil, de la bun început, atât ribavirină şi interferon pegylat, controlul şi prevenirea complicaţiilor diferite de acest regim, care administrează hematopoietice factori de creştere (în special pentru a reduce eritropoetină anemie) şi chiar transfuzii de sânge sunt necesare , căutând să realizeze cât mai puţin posibil pentru a reduce doze de medicamente antivirale, printre alte indicii.sursa www.hepatitisc.com.ar/blog/
avatar
hajnikity
Am obtinut SVR-ul.
Am obtinut SVR-ul.

Fibroza : ?
feminin Numarul mesajelor : 225
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 46
Localizare : Spania
Stare de spirit : buna

Sus In jos

Virusul Hepatitei de tip C

Mesaj  joy.division la data de Mier Iul 28, 2010 9:01 pm

supravietuieste chiar si 5 luni ,in mediul lichid si la temperaturi scazute. Sad , au remarcat cercetatorii germani ,in urma unui studiu.
In schimb ,s-a remarcat ca daca este "tratat" diverse tipuri de alcohol, dezinfectante si chimicale de uz casnic , este adus la un nivel nedetectabil.
Efectul "antiviral" al acestor produse , se reduce daca ele sunt diluate.
Cercetatori au specificat totusi ca riscul infectarii cu HCV nu poate fi cuantificat , atata timp cat nu s-a stabilit o corelatie directa intre capacitatea de infectare si incarcatura virala.
Rezultatele acestui studiu , au remarcat cercatatorii , pot fi foarte utile in stabilirea, pe viitor , a protocoalelor de igiena in mediul sanitar.
Mai multe aici:
http://www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2010/0713_2010_c.html

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Hepatita C forum la data de Vin Iul 30, 2010 1:21 pm

click aici pentru informatii despre noile terapii, in limba engleza.

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

ANA 598

Mesaj  Hepatita C forum la data de Joi Aug 05, 2010 12:05 pm

Terapia combinata cu inhibitorul de polimeraza ANA 598 produce raspuns sustinut si dupa 12 saptamani
Terapia combinata produsa de Anadys Pharmaceutical's a inhibitorului de polimeraza ANA 598 cu interferon si ribavirina luate timp de 24 de saptamani produce supresie virala continua si dupa 12 saptamani dupa completarea terapiei, intr-un mic studiu de faza 2 la pacienti cu genotipul 1, netratati anterior, a anuntat saptamana aceasta Anadys.

sursa: aici

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Boceprovir/Telaprevir

Mesaj  Hepatita C forum la data de Joi Aug 05, 2010 12:37 pm

Mai multe informatii despre cele 2 medicamente, boceprovir si telaprevir gasiti aici si aici

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  claudiupop la data de Joi Aug 12, 2010 9:00 pm

http://www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2010/0806_2010_a.html

De curand au fost publicate rezultatele finale ale fazei 3 (ultima faza inaitea supuneri spre aprobare ) de testare a telaprevirului Rezultatele au aratat ca acest protease inhibitor adaugat terapiei conventionale peginterferon + ribivirania imbunatateste considerabil rata de SVR .
Grupurile de studiu in aceasta faza de testare au cuprins atat pacientii care au esuat la terapia conventionala cat si pacienti naivi aflati la prima terapie . MercK producatorul acestui nou medicament se asteapta sa inainteze spre aprobare acest nou medicament in cursul acestui an 2010
Studiul a cuprins doua faze HCV RESPOND-2 siHCV SPRINT-2 fiecare dintre ele evaluind doua startegii.
Ambele studii aveau in comun 48 saptamini , primele 4 saptamini pacientii erau tratati doar cu PegIntro (1.5 mcg/kg/week)+ Rebetol (600-1,400 mg/day ) ptr ca apoi sa se administreze boceprevir 800 mg dde trei ori pe zi timp de 44 de saptamini . Pacientii care au avut nedetectabilin saptamina 8 au oprit tratamentul la 36 saptamini ptr studiul HCV RESPOND-2 si 28 saptaminii in HCV SPRINT-2 .Pacientii care nu au atins acest criteriu de nedetectabil la 8 saptamini ,si-au continuat tratamentul pina in saptamina 48 .

Studiul HCV RESPOND-2 a fost efectuat pe 403 de pacienţi care nu au raspuns la tratamente anterior . Pacienţii au fost impartiti aleator în trei grupuri (48 săptămâni cu placebo; 48 săptămâni terapia conventionala plus boceprevir; 48 săptămâni terapia conventionala plus boceprevir dar cu intrerupera la 36 saptamini ptr cei ce au raspuns la 8 saptamini ) la un raport de 01:01:01.
În 48 săptămâni de tratament în grupul cu boceprevir, 66 la sută dintre pacienţi au realizat SVR.
In terapia grupului cu intrerupere ghidată de răspuns cu boceprevir, 59 la sută dintre pacienţi realizat SVR, comparativ cu 21 la sută dintre pacienţii din grupul peg+riba +placebo .

Rezultatele sunt imbucuratoare declara unreprezentatnt al Merck. Pacienti care au esuat initial sunt cei mai greu de tratat dar procentajul de SVr este semnificativ mai mare decat in terapia standardÎn studiul HVC SPRINT-2 studiu,au fost tratati 1097 pacienţi naivi in 2 loturi, unul cu 938 de pacienţi non-African-American/Black şi a doua cu 159 de pacienţi African-American/Black. Pacienţii au fost impartiti aleator în trei grupuri de tratament (48 săptămâni cu placebo; 48 săptămâni terapia conventionala plus boceprevir; 48 săptămâni terapia conventionala plus boceprevir dar cu intrerupere la 36 saptamini ptr cei ce au raspuns la 8 saptamini ) la un raport de 01:02:02.
În studiul de ansamblu, 66 la sută dintre pacienţii din grupul de 48 săptămâni tratament-boceprevir au realizat SVR, 63 la sută dintre pacienţii din terapia cu intrerupere au obtinut SVR, comparativ cu 38 la sută dintre pacienţii din grupul de terapiei standard peg+ ribaIn acest studiu rezultate pentru non-African-American/Black şi pacienti African-American/Black au fost analizate separat. Mai multe studii precedente au arătat că pacienţii de culoare (negrii) African-American/Black un răspuns mai mic la tratamentul decât pacienţii non-African-American/Black.
Dintre pacienţii non-African-American/Black în grupul de tratament cu boceprevir de 48 săptămâni , 69 la sută au realizat SVR, şi în grupul de terapia cu intrerupere, 67 la sută dintre pacienţi au realizat SVR, comparativ cu 40 de procente în grupul cu terapia standard peg+riba Dintre pacienţii African-American/Black, 53 la sută dintre pacienţii din grupul cu boceprevir de 48 de saptamini şi 42 la sută dintre pacienţii din grupl cu intrerupere au obtinut SVR , comparativ cu 23 la sută în grupul de terapie standard

Reactii adverse

In HCV Respond-2 de studiu, cele cinci cele mai frecvente reactii adverse apărute în tratament raportate -48 săptămâni cu placebo; 48săptămâni terapia conventionala plus boceprevir; 48 săptămâni terapia conventionala plus boceprevir dar cu intrerupera la 36 saptamini ptr cei ce au raspuns la 8 saptamini ) respectiv, au fost: oboseala (57, 54, şi 50 la sută ), dureri de cap (40, 43 şi 49 la sută), greaţă (42, 44 şi 38 la sută), anemie (47, 43 şi 20 la sută) şi disgeuzie (gust neplăcut) (45, 43 şi 11 la sută).

Intreruperi din cauza anemiei au fost de 3 la suta si 0 la sută pentru grupurile boceprevir, respectiv, comparativ cu 0 la sută pentru grupul de control. întreruperi tratamentul datorită evenimentelor adverse generale au fost 12 la sută şi 8 la sută

pentru grupurile boceprevir, respectiv, comparativ cu 3 la sută pentru grupul de control.

În HCV SPRINT-2 , cele cinci cele mai frecvente evenimente adverse apărute în tratament raportate -48 săptămâni cu placebo; 48săptămâni terapia conventionala plus boceprevir; 48 săptămâni terapia conventionala plus boceprevir dar cu intrerupera la 28 saptamini ptr cei ce au raspuns la 8 saptamini , au fost: oboseala (57, 53 şi 60 la sută) , dureri de cap (46, 46 şi 42 la sută), greaţă (43, 48 şi 42 la sută), anemie (49, 49 şi 29 la sută) şi pirexie (febră) (32, 33 şi 33 la sută). întreruperi din cauza anemiei au fost 2 la sută pentru fiecare dintre grupurile boceprevir comparativ cu 1 la sută pentru grupul de control. întreruperile de tratament datorită reactiilor adverse generale au fost 16 la sută şi 12 la sută pentru grupurile boceprevir, respectiv, comparativ cu 16 la sută pentru grupul de control(peg+RIba).


Aproximativ 25 de procente dintre pacienţi în fiecare dintre studii au mai puţin de o scădere de un log încărcătura virală, după 4 săptămâni de Peg / Riba


În Studiul HCV Respond-2 , pacienţii din lotul terapiei cu intrerupere , care au avut virus nedetectabil în săptămâna 8 si 12 de tratament au primit un total de 36 saptamani de tratament (4 saptamini Peg / Riba, urmată de adăugarea de boceprevir în 32 săptămâni); pacienţi cu virus detectabil în săptămâna 8, dar virusul nedetectabil în săptămâna 12 auîntrerupt tratamentul cu boceprevir la săptămâna 36 şi au continuat cu Peg / Riba numai pentru o perioadă suplimentară de 12 săptămâni, pentru o durată totală de tratament de 48 săptămâni. Pacienţii în orice braţ al studiului care au avut virus detectabil în săptămâna 12 au fost considerate eşecuri de tratament şi au întrerupt tratamentul.

În HCV SPRINT-2, pacienţii din lotul terapiei cu intrerupere al studiului care au avut virus nedetectabile în săptămâna 8 de tratament până în săptămâna 24 au primit un total de 28 de săptămâni de tratament ( Peg / Riba, urmată de adăugarea de boceprevir timp de 24 săptămâni); pacienţi cu virus detectabil în săptămâna 8, dar virusul nedetectabil la săptămâna 24 au întrerupt tratamentul boceprevir la săptămâna 28 şi a continuat pe Peg / Riba numai pentru o durată totală de tratament de 48 săptămâni.

Pacienţii în orice lot al studiului care au avut virus detectabil în săptămâna 24 au fost considerate eşecuri de tratament şi au întrerupt tratamentul.

http://www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2010/0806_2010_a.html

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=en&tl=ro&u=http://www.merck.com/newsroom/news-release-archive/research-and-development/2010_0804.html&prev=_t&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhgZGuOKfOgGkdITsxcwveXPumFXPA


_________________
diag-ian 2008 ,trat-mai 2009 ,TGP 100-240,TGO 50-100 , GGT 35
vir 63000 , A2F2, nedetectabil luna a 3-a,TGP(0)-95,TGP(1)-81,TGP(2)-67,TGP(3)-41,TGP 8- 54 ,TGP (9) - 58 ,TGP(10)- 46 , TGO 44-37 , GGT 35-29 ,hemoglobina -11,7-11,9,trombocite 170-240.000 ,leucocite 2100-3000 ,neutropenie severa -neutrofile 400(?)-1100.Fe,tiroida,tigliceride,colesterol, bilirubina in limite normale. Dupa trat. la 3 saptamini TGP 18 ,TGO 24 ,GGT 21, Hg 12.3 leucocite 2700 . neutrofile 1100,bilirubina normala
Dupa 6 luni rezultatul testului calitativ este negativ adica SVR . TGP 16 GGT 17 sangele in limitele normale
avatar
claudiupop
Admin

Fibroza : A2F2
masculin Numarul mesajelor : 664
Data de inscriere : 11/11/2009
Varsta : 47
Localizare : in fata monitorului
Stare de spirit : ...

Sus In jos

Tratamentul pentru hepatita C

Mesaj  Hepatita C forum la data de Sam Aug 14, 2010 9:28 am

Friday, August 13, 2010

... un număr de companii sunt în cursa pentru a aduce noi tratamente pe flux. În faţă sunt Merck (MRK) cu boceprevir, şi un parteneriat între Vertex Pharmaceuticals (VRTX) si Johnson & Johnson (JNJ) cu telaprevir.
Piaţa va fi destul de mult egal distribuită între cele două, a declarat Damien Conover, un strateg şi analist la firma de rating farmaceutic Morningstar. Telaprevir poate avea un avantaj uşor, spune el.
Ambele medicamente sunt inhibitori de protează, care împiedică virusul de a se reproduce în sine. Tratează aceeaşi boală, dar sunt diferite în rezultate şi efecte secundare.
Utilizat la pacienţii care nu au avut nici un tratament anterior, boceprevir şi telaprevir stabilesc virusul hepatitei C la niveluri nedetectabile la 66% şi respectiv 75% dintre pacienţi, Conover spune.
Ambele medicamente sunt susceptibile de a merge la Food and Drug Administration pentru un verdict până la sfârşitul anului. Asta înseamnă că ambele ar putea ajunge pe piaţă anul viitor.
"Acum e greu să spun cine e favorit", a spus Conover. Între timp, Merck şi Vertex-J & J par a fi concurente pentru titluri.
Acum o săptămână în urmă, britanicii, au efectuat un studiu finanţat de Merck, publicat în revista medicală The Lancet, care arată că boceprevir a adus virusul la niveluri nedetectabile la 66%, timp de 48 săptămâni de tratament în combinaţie cu medicamentele în uz acum.
În ziua următoare, 10 august, Vertex a raportat că rezultatele studiului arată că unii pacienţi au răspuns atât de bine, după 24 săptămâni de telaprevir (plus droguri în uz curent). Mesajul: Telaprevir are acelaşi efect în jumătate din timpul de tratament.
Merck a realizat boceprevir cu 41 miliarde dolari, suma de cumpărare de la Schering-Plough în 2009. Vertex a dezvoltat telaprevir cu bani de la J & J în schimbul drepturilor de comercializare.
Dacă unul sau ambele medicamente obţine aprobarea FDA, piaţa pentru hepatită este pe cale să se supună o schimbare "radicală de paradigmă", a spus Steven Silver, analist la Standard & Poor's. "Am plecat de mai mulţi ani fără un nou medicament asupra peisajului", a spus el. E greu să ştii ce va face mai bine în materie de medicamente în viaţa reală şi în piaţă, deoarece nu au fost testate cap-la-cap.
Aceasta este o problemă de lungă durată în industria de dezvoltare a medicamentelor. Potenţialele noi produse sunt testate fie împotriva unui placebo (pilule de zahăr) sau, la fel ca în cazurile de boceprevir şi telaprevir, împotriva standardul actual de îngrijire.
Pentru hepatita C, acest standard este o combinaţie de interferon şi ribavirină.
În termeni simpli, ribavirina este un medicament antiviral care se opreşte virusul care provoacă hepatita C să se răspândească. Interferonul împiedică replicarea virală în celulele din jur.
Potrivit Centrului National pentru Biotehnologie, nu se ştie dacă tratamentul cu interferon şi ribavirină de fapt, previne deteriorarea ficatului cauzată de virusul hepatitei C sau păstrează hepatita C de la răspândirea altor persoane.
Standardul rezultatelor tratamentului hepatitei C este de a reduce virusul la niveluri nedetectabile la mai mult de jumătate din cazuri, în funcţie de WebMD (WBMD).
Boceprevir şi telaprevir sunt inhibitori de protează. Pe scurt, ei ataca virusul hepatitei C în sine, spune WebMD.
Fără teste cap-la-cap, cu acelaşi regim de dozare şi cu acelaşi tip de populaţie de pacienţi, este greu pentru investitori să-şi dea seama dacă boceprevir sau telaprevir va fi un succes mai mare, presupunând că obţine aprobarea FDA, Conover spune. Dar studiile cap-la-cap "nu sunt de multe ori în cele mai bune interese ale societăţii", a spus el. Ele pot arăta că astfel de medicamente superioare să facă ca celelalte să fie ne-comerciabile "Studiile de cap la cap se pot întoarce împotrivă", a spus Conover.
"El vede Vertex ca fiind predominant cu telaprevir: "Este gata de a fi lider de piaţă."Datele colectate cu privire la utilizarea în lumea reală a acestor medicamente vor mai dura încă câţiva ani.Piaţa va fi cu ochii boceprevir şi telaprevir pentru următorii trei sau patru ani, spune Silver.
Un factor important va fi rata de succes a medicamentelor asupra oamenilor care au suferit un eşec de a răspunde la tratamentul standard.
Asta nu e modul în care studiile clinice sunt conduse. Ele sunt de obicei realizate cu pacienţii care nu au avut terapie, aşa-numiţii netrataţi anterior. Utilizarea pacienţilor netrataţi anterior creează o bază, dar nu aproximează condiţii reale de viaţă. Cei mai mulţi oameni cu o boală au incercat unul sau mai multe medicamente, ajungând până la la cele mai puternice şi mai costisitoare.
O altă problemă din viaţa reală vor fi efecte secundare. Pacienţi nou diagnosticaţi pot găsi efectele secundare ale noilor medicamente, plus interferon şi ribavirină, intolerabile.
Cel mai frecvent efect secundar a telaprevir este o erupţie cutanată, spune Stevens.
Efectul Boceprevir predominant este anemie, care ridică perspectiva că un alt medicament va trebui să fie adăugat la tratament, probabil Epogen, medicament biologic de combatere a anemiei de la Amgen (AMGN).
Un alt motiv de a aproba telaprevir este probabilitatea că acesta va necesita o perioadă mai scurtă de tratament, spune Silver.
Deşi nu a fost nici un proces cap-la-cap, datele existente ar trebui să devină disponibile pentru comparaţie aproape de reuniunea Asociaţiei Americane pentru Studiul Ficatului Boli din Boston din 28 octombrie.

sursa: hcv new drugs

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Vin Sept 10, 2010 9:22 am

Un studiu facut de Vertex facut asupra unui grup de 530 persoane care au esuat in tratamentul standard (Interferon +Ribavirina ) , arata ca rata de SVR in urma triplei terapii (interferon+ribavirina+ telaprevir) pt aceste persoane este de aproximativ 65 %

Impartita pe categorii situatia se prezinta astfel :
-relapseri: 86 % (245 SVR din 286 pacienti)
-partial responderi: 57% (55 SVR din 97 pacienti)
-non responderi: 31%(46 SVR din 147 pacienti)

Pt terapia standard rata de SVR obtinuta pt pacienti care au avut un esec anterior cu acest tratament este de aproximativ 17%.

Mai multe AICI

Daca cineva doreste lamuriri suplimentare sa spuna si vom face o traducere mai detaliata a articolului.

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Hepatita C forum la data de Dum Sept 26, 2010 12:18 am

Pentru cei interesaţi va începe şi în România un studiu de fază 2 cu Debio. clinicaltrials.gov

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

studiu vaccin HCV

Mesaj  claudiupop la data de Mier Sept 29, 2010 4:48 am

http://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(10)00839-5/abstract

analiza eficientei unui vaccin contra hcv pe cimpanzei demonstreaza importnta

proteinelor structurale

Studii pe pacienti si cimpanzei care au eliminat spntan virusul HCv demonstreaza ca imunitatea naturala este indusa in timpul infectari si ca aceasta imunitate poate fi protectiva in cazulunei infectari ulterioare cu HCV Aceasta descoperire induce la optimism relativ la producerea unor vaccine contra HCV si mai multe studii au fost facute pe cimpanzei.Rezultatele arata ca fiecare vaccinare induce un imun raspuns efectiv in controlul replicarii virale Nivelul raspunsului celulelor T nu indica succesul vaccinului S-a observat ca nu exista o reducere a persistentei HCV in animalele vaccinate in a caror vaccin s-a introdus proteine nonstructurale . Vaccinurile care au inclus proteine structurale aveau o rate de eradicare a virusului mai mare decat cele care au inclus proteine nonstructurale .
In cele din urma se trage concluzia ca proteinele nonstructurale pot avea un efect in detrimenttul raspunsului imunitar si /sau proteinele structurale pot activa raspunsul celulelor T care mediaza eradicarea virala

_________________
diag-ian 2008 ,trat-mai 2009 ,TGP 100-240,TGO 50-100 , GGT 35
vir 63000 , A2F2, nedetectabil luna a 3-a,TGP(0)-95,TGP(1)-81,TGP(2)-67,TGP(3)-41,TGP 8- 54 ,TGP (9) - 58 ,TGP(10)- 46 , TGO 44-37 , GGT 35-29 ,hemoglobina -11,7-11,9,trombocite 170-240.000 ,leucocite 2100-3000 ,neutropenie severa -neutrofile 400(?)-1100.Fe,tiroida,tigliceride,colesterol, bilirubina in limite normale. Dupa trat. la 3 saptamini TGP 18 ,TGO 24 ,GGT 21, Hg 12.3 leucocite 2700 . neutrofile 1100,bilirubina normala
Dupa 6 luni rezultatul testului calitativ este negativ adica SVR . TGP 16 GGT 17 sangele in limitele normale
avatar
claudiupop
Admin

Fibroza : A2F2
masculin Numarul mesajelor : 664
Data de inscriere : 11/11/2009
Varsta : 47
Localizare : in fata monitorului
Stare de spirit : ...

Sus In jos

Genotipul 1

Mesaj  joy.division la data de Vin Oct 01, 2010 8:03 pm

Se pare ca nu suntem singuri blagosloviti cu genotipul 1 al virusului HCV, intrucat conform
ACESTUI
studiu, 75 % dintre americanii infectati cu HCV ,au acest genotip.


Ultima editare efectuata de catre joy.division in Vin Oct 01, 2010 8:16 pm, editata de 4 ori

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum