HEPATITA - C

3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Pagina 4 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Vin Oct 01, 2010 8:10 pm

Pacientii tratati cu doze ajustate in functie de greutate cu TARIBAVIRINA ( cunoscuta anterior ca VIRAMIDINA) , in loc de Ribavirina , au un prognostic la fel de bun de obtinere a SVR ca si in cazul tratamentului clasic, fara insa a avea aceleasi efecte secundare. S-a observat aparitia unui nou efect secundar : diareea.

Mai multe :
[u][b]AICI.

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  claudiupop la data de Lun Oct 04, 2010 6:14 am

Datorita numarului redus de organe disponibile multi pacienti care necesita un transplant de ficat nu pot avea acces la unul. Ptr anumite boli de ficat, transplatul de hepatocite poate fi o altenativa viabila dar celulele donate sunt obtinute din aceleasi surse ca si organle trasplantate si deci astfel este destul de limitatat. S-a luat astfel in considerare obtinerea de hapatocite de la ficatul persoanelor decedate.
Rezultatul studiului arata ca repopularea cu hepatocite recoltate este viabila daca celulele sunt recoltate pina la 27 de ore post-mortem si ca celulele astfel recoltate au o capacitate de regenerare similara celor recoltate de la ficatul unei persoane in viata

http://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(10)00844-9/abstract

_________________
diag-ian 2008 ,trat-mai 2009 ,TGP 100-240,TGO 50-100 , GGT 35
vir 63000 , A2F2, nedetectabil luna a 3-a,TGP(0)-95,TGP(1)-81,TGP(2)-67,TGP(3)-41,TGP 8- 54 ,TGP (9) - 58 ,TGP(10)- 46 , TGO 44-37 , GGT 35-29 ,hemoglobina -11,7-11,9,trombocite 170-240.000 ,leucocite 2100-3000 ,neutropenie severa -neutrofile 400(?)-1100.Fe,tiroida,tigliceride,colesterol, bilirubina in limite normale. Dupa trat. la 3 saptamini TGP 18 ,TGO 24 ,GGT 21, Hg 12.3 leucocite 2700 . neutrofile 1100,bilirubina normala
Dupa 6 luni rezultatul testului calitativ este negativ adica SVR . TGP 16 GGT 17 sangele in limitele normale
avatar
claudiupop
Admin

Fibroza : A2F2
masculin Numarul mesajelor : 664
Data de inscriere : 11/11/2009
Varsta : 47
Localizare : in fata monitorului
Stare de spirit : ...

Sus In jos

Medicamente cu acţiune directă în reprimarea HCV Danoprevir plus RG7128 VHC fără Interferon

Mesaj  Hepatita C forum la data de Sam Oct 23, 2010 11:43 am

REZUMAT: Rezultatele de la studiul Inform-1, studiu care a evaluat 2 agenţi experimentali care vizează diferite etape ale ciclului de viaţă a virusului hepatitei C (HCV), a arătat că o combinaţie de medicamente cu acţiune directă poate suprima replicarea virală fără interferon sau ribavirină. După cum este descris pe 14 octombrie 2010 în ediţia on-line de The Lancet, danoprevir inhibitor de protează VHC( notă: RG7227 sau ITMN-191, despre care am mai vorbit în acest topic ) plus inhibitor de polimeraza RG7128 (notă: deasemenea studiul despre acesta se află tradus aici) a redus ARN VHC cu aproximativ 5 logaritmi atât la pacienţii naiv cât şi pacienţii trataţi anterior cu tratament standard şi nu a provocat efecte secundare grave în acest studiu de 14 de zile.

Tratamentul standard pentru hepatita cronică C, constând din interferon pegylat (Pegasys sau PegIntron) plus ribavirină, timp de 48 săptămâni, vindecă doar aproximativ jumătate din pacienţii cu VHC genotipul 1. În plus, acest tratament poate provoca efecte secundare dificile care determină ca mulţi pacienţi să înceteze tratamentul prematur. Agenţi care acţionează direct, inclusiv inhibitori de protează VHC şi inhibitori ai polimerazei, tintesc virusul direct - mai degrabă decât stimularea sistemului imunitar cu interferon - şi, prin urmare, pot fi mai bine
tolerate.
Cele mai multe dintre aceste medicamente orale până acum au fost studiate, la un moment dat, în combinaţie cu interferon pegilat şi/sau ribavirină, pentru a permite un curs scurt de tratament. Dar, în mod ideal, pacienţii cu VHC şi medicii au speranţa pentru un tratament care nu are nevoie de interferon, în toate cazurile.

INFORM-1 este primul studiu clinic pentru a evalua o combinaţie de agenţi care acţionează, fără interferon. Edward Gane din Auckland, studii clinice în Noua Zeelandă, a evaluat siguranţa, tolerabilitatea şi activitatea antivirală a unui tratament-oral, toate studiile constând din NS3/4A, un inhibitor de proteaza - danoprevir - plus inhibitorul RG7128 o citozină nucleotidică de polimerază, ambele fiind dezvoltate de Roche.
Un total de 88 pacienţii cu hepatita C, genotipul 1, de la 6 centre în Noua Zeelandă şi Australia au fost repartizati aleatoriu pe grupe de tratament, care au primit diverse combinaţii de danoprevir (100/200 mg la fiecare 8 ore sau 600 mg/900 mg de două ori pe zi), RG7128 (500/1000 mg de două ori pe zi) şi placebo timp de până la 13 zile. În ansamblu, 74 de persoane au fost atribuite pentru a se studia medicamentele şi 14 cu placebo.
Pacienţii-naiv au primit tratamentul brevetat în doze crescătoare, în timp ce non-responderii au fost înrolaţi în grupe cu doză superioară de danoprevir (un studiu anterior a demonstrat că danoprevir funcţionează mai bine atunci când e amplificat cu o doză mică de ritonavir [Norvir][/url] , dar nu a fost folosit în acest studiu).
După 14 zile de studiu, toţi participanţii au început terapia standard cu interferon pegylat plus ribavirină. Obiectivul primar a fost scăderi de ARN VHC a încărcăturii virale faţă de momentul iniţial până în ziua 14, la pacienţii care au primit 13 zile de terapie combinată. Toţi participanţii care au finalizat tratamentul au fost incluşi în analiză.

Rezultate
Scăderi de ARN VHC faţă de momentul iniţial până în ziua 14 au variat de la 3.7 la 5.2 log UI/ml în grupele care au primit tratament în asociere danoprevir/RG7128 timp de 13 zile.
La pacienţii-naivi care au primit cele mai mari doze din ambele medicamente (900 danoprevir mg de două ori pe zi, plus 1000 mg RG7128), scăderea medie a ARN VHC în ziua a 14 a fost de 5,1 log UI / mL.
La nonresponderii prin primirea aceleaşi doze din ambele medicamente, scăderea medie a fost similară, la 4.9 log UI/mL.
Celor cărora lu s-a administrat placebo, ARN VHC a scăzut cu numai un 0,1 log UI/ mL.
Scăderi a încărcăturii virale au fost similare la pacientii cu VHC genotipurile 1a şi 1b (4.8 şi 5.1 log UI /, respectiv mL).
În grupele cu cea mai mare doză, 5 din 8 pacienţi-naivi şi 2 din 8 nonresponderi au obţinut ARN VHC nedetectabil (<15 UI / mL).
Danoprevir plus RG7128 în combinaţie a fost în general bine tolerat.
Nu au fost participanţi care au intrerupt tratamentul sau li s-au redus dozele din motive de siguranţă.
Nu s-au observat efecte adverse severe legate de tratament şi nu au fost mai mult de 3 sau 4 schimbări ale parametrilor de laborator.
Nu a fost identificată în timpul studiului nici o dovadă de apariţie a rezistenţei la tratament fie la danoprevir sau la RG7128.
Pe baza acestor constatări, au declarat cercetătorii, "Această combinaţie pe cale orală dintre un analog nucleozidic inhibitor de polimerază şi inhibitor de protează deţine promisiunea unui tratament fără interferon pentru VHC."
"Chiar dacă Inform-1 este un studiu de fază 1 pe termen scurt, rezultatele arată că un regim fără interferon poate suprima replicarea virală", au elaborat în discuţiile lor. "Cu toate acestea, noi nu am arătat că fără interferon se poate eradica VHC (de exemplu, produce un răspuns virusologic susţinut)." Ei doar au arătat contrastul dintre studiul INFORM-1, pe bază de medicamente combinate care sunt încă în faza 1 de dezvoltare, cu calea de dezvoltare tradiţională în care studiile de terapie combinată sunt amânate până când fiecare dintre medicamente ajunge în stadiile tardive de dezvoltare sau a fost aprobat. "Combinaţia dintre RG7128 şi danoprevir ar trebui să fie dezvoltată în continuare şi ar putea fi o soluţie viabilă fără interferon, doar tratament oral pentru pacienţii cu infecţie cronică VHC," au concluzionat. "Rezultate promiţătoare au fost publicate pentru utilizarea antiviralelor cu acţiune directă ca monoterapie. Cu toate acestea tratamentul pacienţilor cu toate medicametele pe cale orală, care acţionează direct, fără combinaţie de interferon, evaluate în studiul nostru, marchează o schimbare majoră în tratarea pe viitor a infecţiei cu VHC şi cea mai mare dezvoltare în tratamentul bolii în ultimele două decenii. "
sursa: hivandhepatitis.com

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Vertex începe studiul cu Telaprevir pentru pacienţii-naivi cu hepatita C cronică

Mesaj  Hepatita C forum la data de Dum Oct 31, 2010 8:48 am

REZUMAT: Vertex Pharmaceuticals a anunţat în această săptămână că partenerul este firma Tibotec cu care începe o nouă fază multinaţională de studiu clinic (faza 3) cu inhibitorul de protează VHC telaprevir pentru pacienţii cu genotip 1 netrataţi anterior. Studiul OPTIMIZE va evalua telaprevir, administrat de două ori pe zi în asociere cu interferon pegylat alfa-2a (Pegasys) plus ribavirină. În mare parte din cercetarea medicamentului, până în prezent s-a folosit telaprevir administrat de 3 ori pe zi pentru pacienţii care nu au obţinut răspuns susţinut la terapia standard.

Acesta este primul studiu de fază 3 pentru a evalua doza zilnică administrată 2/zi a unui inhibitor de protează, pentru tratamentul hepatitei C. OPTIMIZE nu va include un grup de control cu interferon si ribavirina.

"Ratele de răspuns viral susţinut sau vindecarea virală, văzute la un număr mare de pacienţi în faza 3 studii cu telaprevir a stabilit o mare barieră în dezvoltarea de tratamente pentru hepatita C şi ne-am angajat să studiem noi modalităţi de a îmbunătăţi în continuare acesttratament, "a declarat Robert Kauffman, MD, PhD, Senior Vice President şi Chief Medical Officer pentru Vertex. "Ratele înalte de vindecare virală au fost demonstrate în studiu de fază 2 cu telaprevir 2/zi şi aşteaptăm cu nerăbdare să se efectueze un studiu mai mare pentru a confirma aceste descoperiri."

Studiul OPTIMIZE va fi realizat de către Vertex în colaborator cu Tibotec.

OPTIMIZE - descriere

În studiul finalizat recent de Vertex, pacienţii care au primit telaprevir în asociere cu interferon pegilat si ribavirina, au luat telaprevir de trei ori pe zi (750 mg, la fiecare opt ore). OPTIMIZE este un studiu randomizat, deschis, de fază 3b de studiu care va evalua dozarea de două ori pe zi (BID) de telaprevir la persoanele infectate cronic cu VHC genotip 1 şi care nu au fost tratate anterior. Studiul va fi realizat la nivel mondial, în 135 de locaţii şi va inscrie aproximativ 700 de persoane. Studiu OPTIMIZE este aşteptat să înceapă în luna noiembrie 2010.

Pentru primele 12 săptămâni de studiu, toţi pacienţii vor primi 2.250 mg de două ori pe zi telaprevir (1.125 mg; BID) sau de trei ori pe zi (750 mg, la fiecare opt ore) în combinaţie cu interferon pegylat-alfa-2a (Pegasys) şi ribavirină de două ori pe zi. Ghidul răspunsului terapeutic va fi folosit pentru a determina dacă pacienţii primesc pegylat-interferon şi ribavirină pentru o perioadă suplimentară de 12 săptămâni (total 24 săptămâni) sau 36 săptămâni (total 48 săptămâni) pe baza răspunsului la tratament în săptămâna 4. Obiectivul primar al OPTIMIZE este susţinerea răspunsului viral (SVR) la 24 de săptămâni după sfârşitul oricărui tratament. Obiectivul principal este de a demonstra non-inferioritatea dozei BID de telaprevir faţă de doza la fiecare 8 ore, măsurată în susţinerea răspunsului viral.

Datele SVR din studiu sunt aşteptate în 2012. Dacă aceste date sunt pozitive, ele pot sprijini prezentarea unei noi cereri suplimentare de medicamente (sNDA) pentru administrarea de 2/zi (BID) a telaprevirului.


Până în prezent, mai mult de 2.500 de persoane cu hepatita C au primit terapie bazată pe telaprevir, ca parte din faza 2 şi 3 de studii ADVANCE, ILLUMINATE, REALIZE. Împreună, aceste studii au înrolat persoane cu hepatita C genotip 1, care nu au fost trataţi anterior (ADVANCE şi ILLUMINATE), precum şi persoane care au fost tratate, dar nu au obţinut vindecarea (REALIZE). Programul de dezvoltarea telaprevir este disponibil la www.vrtx.com/aasld2010.html (cu traducere în limba română ).

Faza 3 studiul ADVANCE
Studiul puvot de fază 3 ADVANCE a evaluat ghidul tratamentului, pe bază de răspuns, pe 1095 pacienţi netrataţi anterior. Obiectivul principal al ADVANCE a fost SVR, definit ca proporţia de pacienţi care au avut ARN VHC nedetectabil, atât la sfârşitul tratamentului cât şi 24 de săptămâni după terminarea tratamentului. Obiectivul secundar, a fost de a evalua siguranţa telaprevirului atunci când e administrat în asociere cu interferon pegylat şi ribavirină. Ca parte a unui ghid de răspuns, pacienţii în grupurile de tratament cu telaprevir care au avut ARN VHC nedetectabil (<25 UI/ml şi nedetectabil prin testul Roche COBAS Taqman) în săptămânile 4 şi 12 de tratament şi au fost eligibili pentru a primi un total de 24 săptămâni de tratament. Pacienţii care nu a îndeplinit criteriul de răspuns, dar au fost nedetectabili în săptămâna 24, au primit 48 de săptămâni de tratament total.

Faza 3 studiul ILLUMINATE
ILLUMINATE a fost un proces suplimentar, deschis, studiu de fază 3, conceput pentru a evalua dacă a existat vreun beneficiu în extinderea terapiei 24-48 săptămâni pe pacienţi a căror hepatita C a fost nedetectabilă (<25 UI/ml nedetectabil) în săptămânile 4 şi 12 de terapie. Obiectivul primar al studiului a fost procentul de pacienţi care au atins SVR în grupurile de tratament randomizat şi evaluaţi printr-o analiză non-inferioritate.

Faza 3 studiul REALIZE
REALIZE a fost a doua parte a fazei 3 din studiul pivot conceput pentru a evalua tratamentele pe bază de telaprevir la persoanele care au primit interferon pegylat ca tratament standard, dar nu au atins SVR. REALIZE a fost singurul studiu clinic de fază 3 studiu făcut pentru a evidenţia medicamentele experimentale cu acţiune directă antivirală (DAA) şi care a inclus toate subcategoriile majore de pacienţi dificil de tratat care au avut răspuns nul, inclusiv pacienţii cu o încărcătură virală mai mare de 2 log10 în săptămâna a 12-a în timpul tratamentului anterior.

Vertex îşi păstrează drepturile comerciale pentru telaprevir în America de Nord. Tibotec are dreptul de a comercializa telaprevir în Europa, America de Sud, Australia, Orientul Mijlociu şi alte ţări. Mitsubishi Tanabe Pharma are dreptul de a comercializa telaprevir în Japonia şi în anumite ţări Orientul Indepartat.

sursa: hivandhepatitis.com

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Mar Noi 02, 2010 7:36 pm

Rezultatele a doua studii , faza a -3-a , privind efectele Telaprevirului au fost prezentate la a 61-a conferinta anuala a Asociatiei Americane de Studiu al Bolilor Ficatului.

Studiul numarul 1 denumit ADVANCE :

In studiu au fost inclusi 1088 participanti, din care 60% erau barbati, 9% negrii, 77 % aveau viriemia peste 800.000 si 20 % aveau fibroza in punti (F3) sau ciroza.
Participanti au fost impartiti in 3 grupe , tuturor grupelor administrandu-li-se tratamentul standard (interferon+ ribavirina) , grupele 2 si 3 primind in plus 750 mg Telaprevir , de trei ori pe zi, fiind definite ca grupele Telaprevir 8 si 12 , dupa numarul de saptamani cat a fost administrat acest medicament.
Cei care au obtin raspuns virusologic rapid (RVR- nedetectabil atat in saptamana a -4-a cat si in cea de a 12-a) au facut tratament doar 24 saptamani, restul primind tratamentul timp de 48 saptamani.

REZULTATE
-66 % din grupa Telaprevir 8 , respectiv 68 % din grupa Telaprevir 12 au obtinut raspuns virusologic rapid( RVR-nedetectabil) in saptamana 4-a, fata de 9 % din cei aflati in grupa standard.
-57 % , 58% si 8% au avut nedetectabil in saptamanile 4 si 12 .
-in ceea ce priveste SVR , procentele au fost 69%-Telaprevir 8, 75%-Telaprevir 12, 44 % terapia standard
-procentul de relaps a fost de 8 % in ambele grupe Telaprevir, respectiv 28 % in terapia standard
-pt cei cu fibroza avansata si ciroza ratele de SVR au fost :53%, 62%, 33%


Studiul numarul 2 denumit ILLUMINATE
care a studiat posibilele beneficii ale extinderii administrarii tratamentului standard (interferin + riba) de la 24 la 48 de saptamani pentru cei care au obtinut RVR, dupa administrarea in concomitent cu telaprevir in primele 12 saptamani de tratament.
Concluzia a fost ca nu exista beneficii majore pentru extinderea tratamentului la 48 de saptamani, ratele de SVR fiind similare (aprox 90% dintre cei care au obtinut RVR ) , in timp ce efectele adverse au fost mult mai mari pentru cei carora li s-a extins tratamentul la 48 saptamani.

Mai multe amanunte se gasesc aici : http://www.hivandhepatitis.com/2010_conference/aasld/docs/1102_b.html


_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

DANOPREVIR -un nou medicament in tratarea HCV...

Mesaj  lucille40 la data de Dum Noi 07, 2010 11:24 am

Ce este danoprevir? Este un nou inhibitor de proteaza descoperit in cadrul unui studiu al Asociatiei Americane de Studii a bolilor de ficat. Pe 1 noiembrie 2010 a avut loc la Boston prezentarea rezultatului acestui studiu - anume ca danoprevir in combinatie cu tratamentul standard peg-interferon -alpha 2a+ ribavirina produce o rapida si profunda reducere a virusului HCV. Criteriul tratamentului a avut ca scop aplicarea acestuia pacientilor noncirotici(genotip 1) cu o incarcatura virala mai mult sau mai putin de 50000IU/ml si cu un grad mai mic sau mare de fibroza,durata fiind de 12 saptamani.Astfel toti pacientii au beneficiat de tratamentul standard peg-intreferon alpha 2a si ribavirina la inceput iar cand au inceput sa raspunda la tratament ,timp de 12 sapt au fost impartiti in 3 grupe in care li s-au administrat si noul inhibitor de proteaza danoprevir .Grupa I-tratament standard + 300mg danoprevir la 8 ore,grupa II tratament standard +600mg danoprevir la 12 ore iar grupa III-tratament standard+900mg danoprevir la 12 ore. Dupa incetarea administarii danoprevir toti pacientii au continuat tratamentul standard timp de 24 sau 48 de sapt in functie de raspunsul virologic individual. In conformitate cu spusele medicului NORAH TERRAULT medic cercetator in cadrul Universitatii California din San Francisco principiul masurarii eficacitatii a fost un nivel nedetectabil (mai mic de 15 UI/mL) masurarile de baza efectuindu-se in sapt nr 2,4,12.( un nr foarte mic au fost considerati non-responderi).Rezultatul studiului la 12 saptamani de tripla terapie(cea standard+danoprevir) s-a bazat pe 62 de pacienti ce au primit 300 mg de danoprevir (93%),61 de pacienti au primit 600mg danoprevir(94%) si 8 pacienti au primit 900mg danoprevir(16%). in a II a saptamana de administrare a triplei terapii nivelul HVC RNA a fost nedetectabil astfel:52% cei cu utilizarea a300 mg de danoprevir, 57% pt cei care au folosit 600mg de danoprevir iar 62 % pt cei cu 900 mg de danoprevir. A mai fost folosita si o grupa placebo ce a avut ca rezultat 0%. In sapt nr 4 progresul a fost de 73% pt cei tratati cu 300mg de danoprevir respectiv 86% si 86% pt cei cu 600mg si 900 mg danoprevir. In saptamana a 12 a rez au fost de 88%,88%si 92%. In concluzie dr TERRAULT a subliniat ca tripla terapie este mult mai puternica si cu rezulatate mult mai susutinute decat cea standard folosita acum in tratamentul hepatitei c. S-a subliniat de asemenea ca a existat o anumita rezistenta virusologica in grupele I si II. Astfel in grupa I au fost 2 pacienti cu rezistenta virusologica in saptamana a 2 si cate 5 pacienti in sapt 4si 12. In al doilea grup au existat doar 3 pacienti ce au dezvoltat o anumita rezistenta virusologica in sapt nr 12. Cel mai bine au raspuns la tratament cei din grupa III ceau folosit 900 mg de danoprevir + terapia standard. S-a consatat ca toti pacientii care au dezvoltat un grad mic de rezistenta au fost pacienti cu genotipul 1a(-HCV 1a. )

sursa: hepatitiscnewsdrugs.com
avatar
lucille40
Am inceput tratamentul
Am inceput tratamentul

Fibroza : f4
feminin Numarul mesajelor : 341
Data de inscriere : 21/10/2010
Varsta : 49
Localizare : suceava
Stare de spirit : ok

Sus In jos

Rezultatele finale ale studiului cu Boceprovir

Mesaj  Hepatita C forum la data de Mar Noi 09, 2010 9:20 am

Presented: Tuesday, 2 November 2010, 9:15 am

Rezultatele finale ale studiului cu Boceprovir

Rezultatele finale ale studiului RESPOND-2 au demonstrat ca terapia combinată cu boceprovir produce rate înalte de SVR la pacienţii cu genotipul 1 care nu au răspuns la terapia standard cu interferon şi ribavirină.
"Suntem entuziasmaţi că avem o nouă terapie pentru tratarea pacienţilor cu HCV care nu au răspuns la tratament", spune Bruce Bacon, MD, "tripla terapie ne oferă un avans semnificativ în lupta împotriva hepatitei C".

Au fost 3 grupuri de control, randomizate, selectate din 403 pacienţi cu genotip 1, nonresponderi sau relapseri.

• Grupul de control aprimit peginterferon alpha 2b şi ribavirină timp de 48 săptămâni
• Al doilea grup a primit timp de 4 săptămâni în prima fază peginterferon alpha 2b şi ribavirină urmată în funcţie de răspunsul la tratament de peginterferon alpha 2b şi ribavirină combinat cu 800 mg Boceprevir de 3 ori pe zi
• Al treilea grup a primit timp de 4 săptămâni în prima fază peginterferon alpha 2b şi ribavirină urmat de 44 săptămâni de peginterferon alpha 2b şi ribavirină combinet cu 800 mg de Boceprevir

După 24 de săptămâni concluzia tratamentului a fost, cei din grupul de control au atins SVR în proporţie de 21%. Adăugarea de Boceprevir la tratament a crescut ratele SVR la 59% în grupul al doilea şi 67% în al treilea. S-a observat că cei care anterior au fost relapseri au răspuns mult mai bine decât nonresponderii în toate grupurile. Terapia a fost foarte bine tolerată, motivul cel mai comun pentru întreruperea tratamentului a fost nivelul detectabil HCV-ARN după săptămâna a 12-a.

“Pacienţii care anterior au eşuat la tratament, au acum o nouă speranţă de eradicare virală” a adăugat Dr. Bacon.

sursa: hepatitisnewsdrugs.blogspot.com

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Virusul hepatitic C prezice riscul de carcinom hepatocelular

Mesaj  Hepatita C forum la data de Mar Noi 09, 2010 9:35 am

Virusul hepatitic C prezice riscul de carcinom hepatic

HCV este al treilea factor de risc de carcinom hepatocelular din lume. Cancerul hepatic este pe termen lung un rezultat al virusului hepatic, de aceea este esenţial ca tratamentul să fie cât mai timpuriu.
Dr Chien-Jen Chen şi colegii, au evaluat nivelurile ARN ale virusului, nivelurile TGP şi genotipurile pentru a prevedea riscurile de carcinom hepatocelular. Grupul studiat a fost de 925 de participanti cu anticorpii HCV pozitivi, varsta 30-65 ani şi care au fost recrutaţi în perioada 1991-2006.
Riscul de carcinom heparit a crescut cu 15% pentru nivelurile HCV-ARN înalte.

sursa: hepatitiscnewdrugs.blogspot.com

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

2 importante descoperiri

Mesaj  Hepatita C forum la data de Mar Noi 09, 2010 10:23 am

—Alan Franciscus, Editor-in-Chief

2 recente descoperiri măresc cunoaşterea virusului hepatitic C: procesul de replicare şi ce se întâmplă când virusul trece de bariera sanguină.

HCV Procesul de replicare
O recentă descoperire include lipidele în procesul de replicare a virusului C, descoperire care măreşte nivelul de cunoaştere a virusului precum şi informaţii care vor duce la dezvoltarea de mai multe medicamente. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Gladstone au identificat o enzimă care inhibă producţia unei lipide, o enzimă critică în replicarea virală. Această enzimă, DGAT1, a fost descoperită şi clonată de cercetătorii de la Institutul de boli cardiovasculare Gladstone. Înţelegerea procesului replicării virusului este destul de aproape — virusul atacă şi intră în celulă (celulele hepatice) care devine celula gazdă de reproducere a mai multor copii. Odată intrat în celulă va sparge membrana exterioara si va expune proteinele sale care sunt prelucrate si reproduse. După replicare, virusul este eliberat înapoi în fluxul sanguin, unde este transportat la alte celule pentru a infecta şi reproduce. Enzima DGAT1 s-a dovedit a fi o parte critică a procesului de replicare. Oamenii de ştiinţă au fost capabili de a demonstra acest lucru: atunci când enzima DGAT1 a fost inhibată, s-a oprit capacitatea virusului de a se replica. Există deja această enzimă DGAT1 ca inhibitor de dezvoltare clinică pentru tratarea obezităţii. Următorul pas este de a studia inhibitorul pentru a trata persoanele cu VHC.
Source: hcvadvocate.org
Gladstone Press Release www.gladstone.ucsf.edu


_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Vaccinul GI-5005

Mesaj  Hepatita C forum la data de Vin Noi 12, 2010 8:24 am

Rezultatele preliminare ale vaccinului GI-5005 arată un răspuns promiţător a terapiei pentru hepatita c

Sumar: Cei care sunt infectaţi cu HIV şi coninfectaţi cu virusul C pot avea o progresie rapidă a bolii, au raportat cercetătorii de la Centrul Medical Mount Sinai la întâlnirea AASLD 2010. O analiză detaliată a 4 pacienţi coinfectaţi, cu încărcătură virală VHC persistentă a dezvăluit progresia spre ciroză decompensată într-o perioadă relativ scurtă, care rezultă în simptome persistente, transplant hepatic sau deces.

De asemenea, compania a anunţat că se extinde un alt studiu de fază 2b pe pacienţi netrataţi anterior pentru a include mai mulţi participanţi cu gena IL28B T / T care este asociată cu un răspuns slab la interferon, după ce s-a constatat că GI-5005 a crescut susţinut ratele de răspuns de la 0% la 60% din această populaţie.
Studiul de fază 2b, al firmei GlobeImmune, demonstrează creşteri terapeutice de răspuns virusologic susţinut la 12% din pacienţii care nu au răspuns la terapia standard.

sursa: hivandhepatitis.com

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Hepatita C forum la data de Vin Noi 12, 2010 8:51 am

Modificări în sensibilitatea la insulină şi greutăţii corporale în timpul şi după terapia Peginterferon şi ribavirină pentru hepatita C

Hepatita cronica C este asociată cu o prevalenţă crescută de insulină, rezistenţă, care ar putea rezulta din boli de ficat, factorii metabolici sau virusul hepatitic c însuşi. Efectul tratamentului antiviral asupra sensibilităţii insulinei nu este cunoscut foarte bine. S-a evaluat rezistenţa insulinei şi greutatea corporală în timpul şi după tratamentul cu interferon şi ribavirină.
Metoda de tratament: Virahep-C
a fost un studiu prospectiv, multicentric cu o durată de 48 de săptămâni de tratament antiviral asociat, la pacienţii infectaţi cu VHC genotip 1. Rezistenţa la insulină a fost estimată de către indicele de evaluare a homeostaziei model (HOMA2-IR), bazat pe post nivelul de glucoză şi insulină.
Rezultate: Dintre 341 pacienţi, 40% au avut rezistenţă la insulină (HOMA2-IR> 2.0). Prezenţa rezistenţei la insulină a fost asociată cu creşterea vârstei, cu indicele de masă corporală şi gradul de fibrozare. Dintre pacienţii cu rezistenţă la insulina, la începutul studiului, scăderea în medie a valorilor HOMA2-IR în timpul tratamentului au fost de 0.74 la 24 de săptămâni şi 0.89 la 48 de săptămâni, întrucât IMC (indicele de masă corporală) a scăzut cu 1,2 şi 2,2 kg/m2 la aceleaşi momente de referinţă (P mai puţin de 0,001 pentru toţi). Ca urmare, HOMA2-IR şi nivelurile de IMC revenit spre valorile iniţiale la pacienţii care nu au răspuns sau recidivat, dar valorile HOMA2-IR au rămas semnificativ mai mici la pacienţii cu răspuns virusologic susţinut (RVS) (P mai putin de 0,001), în ciuda creşterilor în BMI (IMC).
Concluzii: Lapacienţii cu VHC genotip 1 infecţii, terapia cu peginterferon şi ribavirină este asociat cu scăderea în greutate şi rezistenţă la insulină. Dintre pacienţii cu rezistenţă la insulină înainte de tratament, rezoluţia infectiei cu VHC rezultă din îmbunătăţiri susţinute în indexul de evaluare a homeostaziei, astfel VHC ar putea avea un rol direct în patogeneza de rezistenţă la insulină.

sursa: hepatitiscnewsdrugs.blogspot.com_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

RATA CRESCUTA DE SVR CU EFECTE SECUNDARE MINIME IN TRATAMENTUL CU TELAPREVIR

Mesaj  lucille40 la data de Dum Noi 14, 2010 11:55 am

Faza a treia a unui studiu avansat al TELAPREVIR utilizat in tratarea hepatite c confirma rezultate benefice in tripla terapie(cea standard peginterferon+ribavirina+telaprevir). Scopul acestui studiu a fost obtinerea SVR in 24 de saptamani de la inceperea tratamentului. Studiul a fost efectuat pe un nr de 1088 pacienti HCV pozitiv cu genotip 1, acestia fiind impartiti in trei grupe-una fiind tratata doar cu tratamentul standard peginterefon +ribavirina. Astfel ,prima grupa a fost tratata cu 750 mg telaprevir la 8 ore+tratamentul standard(peginterferon 180ui/sapt si 1000/1200 ribavirina/zi) peo durata de 12 saptamani iar a doua grupa a primit acelasi tip de tratament dar pe o durata de 8 saptamani. Pacientii din prima grupa(T12PR) ce au obtinut ARNHCV nedetectabil din a patra saptamana,au continuat tratamentul pana la 36 de saptamani,iar cei ce au obtinut un ARNHCV detectabil la a patra saptamana au continuat pana la 48 de saptamani tratamentul.Pacientii grupei a doua(T8PR)care au fost tratati timp de 16 saptamani si au obtinut ARNHCV nedetectabil in a patra saptamana au continuat pana la a 40 a saptamana iar cei cu ARNHCV detectabil in a patra sapt au continuat de asemeni pana la sapt 48. Astfel SVR a fost atins in urma terapiei combinate ,cea standard + telaprevir,astfel: 75% dun cei ce au fost tratati timp de 12 sapt, 69% -timp de 8 sapt si doar 44% pt cei ce au primit doar tratamentul actual fara telaprevir. In cazul acestora din urma rata SVR a fost de doar 50-60%.

sursa: hepatitiscnewdrugs.blogspot.com
avatar
lucille40
Am inceput tratamentul
Am inceput tratamentul

Fibroza : f4
feminin Numarul mesajelor : 341
Data de inscriere : 21/10/2010
Varsta : 49
Localizare : suceava
Stare de spirit : ok

Sus In jos

cafea

Mesaj  joy.division la data de Vin Dec 03, 2010 7:10 am

Un studiu care arata nu numai ca bolnavii de HCV care consuma cafea in cantitati mari, au o progresie mai lenta a fibrozei, dar si ca rata de raspuns la tratament este mai mare in randul consumatorilor de 3 sau mai multe cafele pe zi.
http://www.hivandhepatitis.com/2010_conference/aasld/docs/1203_2010_a.html

Cercetatorii nu au descoperit inca explicatia acestui fenomen; aceasta observatie fiind facuta doar statistic.

Ce mai este de remarcat observand rezultatele acestui studiu:
1.Studiul este facut doar pe pacientii cu ciroza ori fibroza F3 .
2.Rata de SVR este de 2 ori mai mare in randul consumatorilor de 3 sau mai multe cesti de cafele pe zi , decat in randul celor care nu beau cafea.
3. Rata de SVR este totusi redusa pentru pacientii cu fibroza F3 sau ciroza , ea fiind de 11,3 % in randul celor care nu beau cafea si de 25,8 % pt consumatorii de 3 sau mai multe cafele pe zi.

Comentariu:1.
Nu am stiut ca rata de SVR este atat de mica in randul celor care au F3 sau F4 si asta este un element de care Ministerul sanatatii din Romania ar trebui sa tina cont atunci cand refuza acordarea tratamentului celor cu fibroza mica.
2.Dublare sanselor de SVR este enorma si este un alt element care ar trebui luat serios in calcul atunci cand se porneste la efectuarea tratamentului..
_________________


_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Cerere depusa la FDA privind aprobarea TELAPREVIRULUI

Mesaj  joy.division la data de Vin Dec 03, 2010 7:27 am

Vertex a completat cu un nou studiu, cererea depusa la FDA, privind aprobarea Telaprevirului. Rezultatele studiului nu difera fata de ceea ce se stie pana acum , doar ca , genul acesta de studii, prin complexitatea lor, pot reduce perioada in care FDA trebuie sa aprobe medicamentul de la 10 luni la 6 luni.
http://www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2010/1130_2010_a.html

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Mier Dec 15, 2010 6:50 am

Pre-tratamentul monoterapeutic cu Ribavirina pe o perioada de 39 de zile inantea tramentului standard , mareste sansele de obtinere a SVR in urma tratamentului clasic.

http://www.hivandhepatitis.com/2010_conference/aasld/docs/1214_2010_a.html

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Boceprevir acceptat pentru revizuire prioritară în SUA şi Europa

Mesaj  Hepatita C forum la data de Dum Ian 16, 2011 11:47 pm

SUMMAR: Merck a anunţat săptămâna trecută că U.S. Food and Drug Administration (FDA) şi European Medicines Agency au căzut de acord trateze cu prioritate ori să accelereze revizuirea pentru boceprevir, un experimental inhibitor de protează a virusului hepatitic C (HCV) aflat în fază 3 de testare. Împreună cu telaprevir a celor de la Vertex, aceşti agenţi de primă acţiune, directă, pe cale orală sunt de aşteptat să se plaseze într-o nouă paradigmă de tratament pentru hepatita C cronică.


continuarea articolului

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

FDA a aprobat testul rapid de depistare al anticorpilor Anti HCV

Mesaj  joy.division la data de Vin Feb 25, 2011 6:54 am

OraSure Technologies, Inc. a anuntat in aceasta saptamana ca FDA (Agentia Federala Americana a Medicamentului) aprobat testul rapid de depistare al anticorpilor anti HCV. Acest test se efectueaza asupra catorva picaturi de sange , extrase prin intepatura din deget si ofera rezultatul in 20 de minute.
Nu scrie nicaieri cam cat ar costa un kit de testare , dar aparaitia acestui test mi se pare importanta el facilitand testarea intregii populatii a unei tari.
Linkul

sursa- http://www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2011/0225_2011_b.html

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Telaprevir si Boceprovir - I'm still waiting

Mesaj  Hepatita C forum la data de Lun Mar 14, 2011 8:14 pm

Veştile care vin de la Vertex sunt încurajatoare, atât pentru studiile clinice în desfăşurare cât şi pentru cele noi.
Vertex conduce un studiu de fază 2, pe o perioadă de 12 săptămâni cu multiple terapii combinate cu inhibitorul de polimerază VX 222.

Studiul include în prezent cu trei grupe de tratament cu cele patru medicamente combinate: Telaprevir, VX-222, Pegasys şi ribavirină. Două dintre grupele de tratament sunt complete şi sunt evaluate combinaţii de patru medicamente telaprevir (1125 mg/zi) , VX-222 (400 mg sau 100 mg/zi), Pegasys (pegilat-interferon alfa-2a) şi Copegus (ribavirină).
Aproximativ două treimi din pacienţii în grupele de tratament cu 4 medicamente au primit 8 ​​săptămâni sau mai mult, de tratament. Mai mult de o treime din pacienţi au primit 10 săptămâni sau mai mult de tratament, din care unii au terminat toată terapia. Interim data from both of the four-drug treatment arms are expected in the first quarter of 2011. Datele provizorii de la ambele grupe sunt aşteptate în primul trimestru al anului 2011.

Cele trei medicamente combinate: fără regim de Interferon Telaprevir, VX-222 şi ribavirină. În noiembrie 2010, Vertex a anunţat adăugarea planificată a unei grupe de tratament de 3 medicamente pentru a evalua potenţialul unui regim oral, fără interferon, din telaprevir (1125 mg), VX-222 (400 mg) şi ribavirină administrate de două ori pe zi. Înscrierea în această grupă este programată să înceapă în primul trimestru al anului 2011.

Lansarea
Vertex se pregateste pentru lansarea telaprevirului şi a angajat mai mult de 200 de noi angajati.

continuarea articolului şi sursa: hepatitiscnewdrugs.blogspot

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Boceprevir îmbunătăţeşte rata de răspuns pentru pacienţii naivi şi non-responderi

Mesaj  Hepatita C forum la data de Sam Mar 19, 2011 7:37 pm

De Highleyman Liz
Mark Sulkowski
(Photo: Liz Highleyman) (Foto: Liz Highleyman)
Apariţia de antivirale cu acţiune directă, agenţi care interferează cu diferitele etape ale ciclului de viaţă al VHC, va introduce o nouă eră de tratament pentru hepatita cronica C. Tratamentul actual standard, interferon pegylat (Pegasys sau PegIntron) plus ribavirină, duce la răspuns virusologic susţinut (SVR) la mai puţin de jumătate din persoanele cu genotipul 1.
Astfel de medicamente boceprevir şi inhibitorul de protează telaprevir - se aşteaptă să fie aprobate în acest an. Iniţial, acestea vor fi utilizate în combinaţie cu tratamentul standard, dar terapii orale fără interferon sunt în studiu. La CROI, cercetatorii au prezentat datele finale de la 2 studii pivot de fază 3 cu telaprevir: SPRINT-2, cu pacienţi netrataţi anterior şi RESPOND-2, cu pacienţi nonresponderi şi relapseri. Rezultatele au fost prezentate şi anterior la Asociatia Americana pentru Studiul Bolilor Ficatului (AASLD), întâlnire ce a avut loc în această toamnă. (rezultate pe care le-am tradus în noiembrie http://hepatita-c.forumz.ro/t41p75-3-studii-cercetari-pentru-tratarea-hcv#14902).
" Cercetatorii au concluzionat că boceprevir adăugat la interferon pegylat / ribavirina a crescut semnificativ rata SVR."

sursa:
hivandhepatitis.com

_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Vin Apr 01, 2011 6:13 am

Fluvastatinul ( un medicament din gama "statinelor", utilizat pentru scaderea colesterolului) imbunatateste rata de raspuns la tratament.
Astfel conform acestui studiu :
http://www.hivandhepatitis.com/2011_conference/easl2011/docs/0401_2010_d.html
rata de SVR-istilor din randul a celor care au adaugat Fluvastatin terapiei standard a fost de 63%, in comparatie cu cea de 49 % din randul celor care au utilizat doar tratamentul standard (Interferon+ ribavirina).

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  joy.division la data de Sam Apr 23, 2011 12:57 pm

Comitetul FDA (agentia nationala americana a medicamentului) se va intalnii in 28.04.2004 pt a studia datele prezentate de Vertex si Merck's cu privire la Bocceprovir si Telaprevir, urmand sa prezinte primele recomandari in cursul lunii mai. Se estimeaza ca aprobarea va fi data in cursul acestei veri.
http://www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2011/04023_2011_a.html

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Boceprevirul a fost aprobat de catre FDA

Mesaj  joy.division la data de Vin Apr 29, 2011 6:51 am

Miercuri, FDA a aprobat prin vot , cu un scor de 18 voturi pentru si niciunul impotriva , introducerea Boceprevirului in cadrul terapiei standard de tratatare a HCV.
Urma ca ieri (joi) sa fie supus la vot si Telaprevirul. Momentan nu am stiri cu privire la rezultatul votului, dar nu ma indoiesc ca va fi unul favorabil.

sursa: hivandhepatitis.com

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

Telaprevirul a fost aprobat de FDA

Mesaj  joy.division la data de Mier Mai 04, 2011 6:18 am

Cu acelasi scor, ca in cazul Boceprevirului, de 18-0. Tratamentul recomandat este: -12 saptamani administrare interferon+ribavirina+ telaprevir, continuate pana la 24 saptamani ori 48 saptaman, functie de obtinerea sau nu a raspunsului rapid viral (evr-nedetectabil la 4 saptamani) , cu dubla terapie interferon+ ribavirina.
Rata de SVR este estimata la 70 % per total, respectiv la 80 pt pacientii naivi.
Din acest moment practic tripla terapie exista. Urmeaza sa asteptam, ori sa facem presiuni Idea , ca ea sa fie introdusa si in Romania.

_________________

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine. F.Nietzsche

joy.division
Admin

masculin Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 46
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva

Sus In jos

test hepatita c

Mesaj  silagi gabriela la data de Mier Iul 27, 2011 3:31 pm

Genetic Lab introduce genotiparea IL28B! Un nou pas înainte în genetică (P)

27 iulie 2011


Un nou pas înainte în genetică - Variantele Interleukinei 28B şi răspunsul la tratament al pacientilor cu hepatita C.

Hepatita C este o boală infecţioasă determinată de infecţia cu virusul hepatic C (VHC). Infecţia cu VHC se transmite pe cale parentală - sânge contaminat - sau ţesut contaminat prin ulilizarea drogurilor cu administrare intra-venoasă, transplant de organe, contactul sexual cu partenar infectat cu VHC.

Virusul hepatic C (VHC) - genotipul 1 sau 2 afectează peste 170 de milioane de oameni la nivel global.

Aproximativ 80% din pacienţii infectaţi cu aceste genotipuri evoluează spre hepatită cronică, 5-25 % ciroză şi 1-3 % spre cancer hepatic.

Tratamentul standard recomandat în cazul Hepatitei C este cel cu interferon, respectiv PEG-IFN-2B sau PEG-IFN-2A, combinat cu Ribavirina. Rezultatele statistice ale acestui tratament au relevat o eficacitate limitată şi o toleranţă scăzută a pacienţilor la efectuarea lui.

Avantajul screeningului genetic în cazul Interleukinei 28B oferă o indicaţie extrem de importantă asupra funcţionării sau nu a tratamentului cu interferon.

Prin folosirea acestui indicator se realizează atât economii financiare importante cât şi o specializare, o focusare pe cazurile cu şanse de reuşită a tratamentului clasic al HepatiteiC.

Genotipul IL28B furnizează informaţii independente, importante în ceea ce priveşte probabilitatea ca un pacient să înregistreze RVS, un test comercial fiind creat în acest scop în USA în iulie 2010. Rezultatele acestui test trebuie interpretate corelat cu genotipul VHC şi încărcătura virală pentru a putea face predicţii cât mai exacte în privinţa răspunsului la tratament.

Genotiparea IL28B nu are o valoarea predictivă a RVS de 100%, deci nu poate fi utilizat ca unic predictor al răspunsului la tratament. Nerecomandarea tratamentului nu poate fi realizată numai pe baza genotiparii IL28B.

Genotiparea IL28B va fi făcută în laboratorul GENETIC LAB la preţul de 250 RON.

Oferta Genetic Lab (valabilă între 1 august - 1 septembrie) : Test hepatită C + test IL28B = 450 RON

Pentru mai multe informaţii, accesaţi:

geneticlab.ro

testepaternitate.ro

Pagina de Facebook a Genetic lab

silagi gabriela
Astept al treilea medicament.
Astept al treilea medicament.

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 114
Data de inscriere : 17/08/2010
Varsta : 51
Localizare : LUGOJ
Stare de spirit : buna

Sus In jos

info,teste mobile

Mesaj  silagi gabriela la data de Mier Iul 27, 2011 3:32 pm

Fundaţia Baylor Marea Neagră lansează Laboratorul Mobil de Testare si Consiliere
Constanta - 25 iulie 2011


28 Iulie 2011- Ziua Internaţională a Hepatitei

Laboratorul mobil Baylor de testare si consiliere pentru HIV/HVB/HVC

Fundaţia Baylor Marea Neagră vă invită să participaţi la conferinţa de presă organizată cu prilejul lansării oficiale a Laboratorului mobil de testare si consiliere pentru HIV si virusurile hepatitice B şi C. Momentul va marca şi debutul unui nou proiect de testare şi consiliere realizat cu sprijinul Heineken Romania prin programul pentru responsabilitate socială realizat în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, “Heineken pentru comunităţi”, care se va desfăşura în oraşul Constanţa.
Pentru că multe persoane nu s-au putut testa până acum la Centrele Baylor din cauza programului de lucru sau a lipsei mijloacelor de transport, Baylor a înfiinţat un laborator mobil de testare şi consiliere păstrând gratuitatea şi confidenţialitatea serviciului.
Evenimentul se va desfăşura joi, 28 iulie, de Ziua Internaţionaţională a Hepatitei, de la ora 11.00, în parcul din faţa Primăriei Constanţa, zi in care se petrec peste tot în lume evenimente menite să responsabilizeze persoanele în legătură cu virusurile hepatitice.

Informaţii suplimentare
Pentru rezultatele remarcabile obţinute în domeniul hepatitelor B şi C, Fundaţia Baylor Marea Neagră a fost acceptată ca membră a Alianţei Mondiale pentru Hepatită (World Hepatitis Alliance). Alianta Mondiala a Hepatitei are rolul de lider mondial in aceasta arie si sprijina actiunile care au ca menire sa imbunatateasca viata persoanelor care traiesc cu hepatita cronica virala B si C. Printr-o mai buna constientizare, prevenire, ingrijire, sprijin si acces la tratament, si lucru indeaproape cu reprezentantii guvernelor se doreste eradicarea acestei boli de pe planeta. Alianta Mondiala a Hepatitei este o organizatie non-guvernamentala care reprezinta mai mult de 280 de grupuri de pacienti cu hepatita B si C, din intreaga lume. AMH este guvernata de un consiliu de format in totalitate din pacienti cu hepatita B sau C si alesi de catre grupuri de pacienti din cele sase regiuni ale OMS: Africa, America, Marea Mediterana de Est, Europa, Asia de Sud-Est si Pacificul de Vest.

Partener al Baylor, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice va marca Ziua Mondiala a Hepatitei printr-o conferinta de presa la Bucuresti, in data de 26 iulie, unde vor fi anuntate toate actiunile filialelor din tara: Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara, Giurgiu. In fiecare locatie, la ora 17.00, pe 28 iulie se vor ridica baloane albastre in semn de solidaritate cu cei disparuti din cauza afectiunilor hepatice.

România are cel mai mare număr de pacienţi cu hepatită din Europa. Unul din zece români este infectat cu un virus hepatitic şi nu-şi cunoaşte diagnosticul. Virusurile hepatitice B şi C dezvoltă boli fără simptome sau cu simptome foarte uşor de confundat cu alte afecţiuni uşoare, astfel încât fără o testare de rutină făcută la timp, cei mai mulţi pacienţi află despre prezenţa virusurilor în organism atunci când este prea târziu. Ei sunt diagnosticaţi de cele mai multe ori direct cu insuficienţă hepatica severă sau cu cancer hepatic. Iată de ce este atât de importantă testarea la timp.

Vă rugăm să vă confirmaţi participarea la evenimentul nostru pe adresa de e-mail ganghel@baylor-romania.ro sau la numărul de telefon: 0735 562 111.

Persoană de contact: Georgiana Anghel, responsabil PR
Tel: 0735 562 111
Fax: 0241 691 730
E-mail: ganghel@baylor-romania.ro

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. 16000 de persoane au fost testate si consiliate in perioada noiembrie 2007-iunie 2011.
Georgiana Anghel - Responsabil PR, pentru telefon si e-mail click aici 0241691730,
FUNDATIA BAYLOR MAREA NEAGRA
www.baylor-romania.ro

Contact FUNDATIA BAYLOR MAREA NEAGRA
Taguri:
Permalink: http://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-baylor-marea-neagra/fundatia-baylor-marea-neagra-lanseaza-laboratorul-mobil-de-testare-si-consiliere/
Comunicate Fundatia Baylor Marea Neagra
Evenimente Fundatia Baylor Marea Neagra

Mai multe comunicate Fundatia Baylor Marea Neagra:
Premiera in Romania: Constanta - 13 iulie 2011 ora 15:16

Peste 650 de persoane au donat 2% din impozitul pe venit pentru o comunitate mai sănătoasă
Constanta - 6 iunie 2011 ora 15:03

10 ani de servicii de excelenţă în domeniul infecţiei cu HIV în Constanţa
Constanta - 5 aprilie 2011 ora 17:07

"Ziua mamei... cu hepatita" la Constanta
Constanta - 15 martie 2011 ora 16:05

Puncte ...de vedere-editia a doua
Constanta - 13 decembrie 2010 ora 09:09

silagi gabriela
Astept al treilea medicament.
Astept al treilea medicament.

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 114
Data de inscriere : 17/08/2010
Varsta : 51
Localizare : LUGOJ
Stare de spirit : buna

Sus In jos

Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum