HEPATITA - C

c.1.) Fazele de testare a medicamentelor

In jos

c.1.) Fazele de testare a medicamentelor

Mesaj  Hepatita C forum la data de Dum Iul 11, 2010 10:45 am

Faza I, cercetătorii testează noul medicament ori tratament pe un grup mic de oameni (20-80) pentru prima dată, pentru a evalua siguranţa, a determina doza sigură şi a identifica efectele adverse.
Faza II, studiul medicamentului sau a tratamentului este aplicat unui grup mai mare de oameni (100-300) pentru a evalua siguranţa, doza optimă şi poate include informaţii despre eficacitatea medicamentului. Cele mai multe medicamente intră în faza II dar nu trec şi în faza III şi asta din cauză că medicamentul este testat pe mai mulţi oameni pentru o perioadă mai mare de timp, astfel că poate apare lipsa eficacităţii medicamentului.
Faza III, studiul medicamentului sau a tratamentului este aplicat unor grupuri mari de oameni (1000-3000) pentru a confirma eficacitatea, a monitoriza efectele adverse, a compara cu tratamentele standard folosite şi pentru a colecta informaţii care vor face ca medicamentul sau tratamentul să fie folosite în siguranţă.
Faza IV, medicamentul este deja comercializat pentru anumite afecţiuni, dar este testat cu privire la subpopulaţiile care suferă de aceeaşi afecţiune pentru aprobarea de tratament sau pentru afecţiuni diferite, uz, ori boli.
Testarea noilor medicamente este un proces lung care presupune aproximativ 12 ani de pretestări clinice pentru a primi aprobarea FDA şi pentru a fi comercializate.

sursa: aici


_________________
Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă. Dale CarnegieCiteşte   REGULAMENTUL înainte de a posta pe forum!
avatar
Hepatita C forum
Admin

Fibroza : A2F3
feminin Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 43

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum